Trabzon'u ben büyüttüm

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Trabzon'a ne yaptığımı herkes iyi bilsin. Türkiye'de 3 büyük kulüp varken Trabzonspor'u ben büyüttüm" dedi. Sadri Şener'e 92 milyonluk ihaleyi verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Bizim yayın haklarımızdaki yardımla Trabzonspor dördüncü büyük takım oldu" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2012 Güncelleme 27 Haziran 2012, 02:40
Trabzon’u ben büyüttüm

İÇİNDEKİLER

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Aziz Yıldırım'ın bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 20. duruşmasına başlandı. Yıldırım'ın Trabzon aleyhinde yaptığı açıklamalar duruşmaya damgasını vurdu.

MANİSA MAÇINDA ŞİKE VAR
Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz'ın "Manisaspor başkanına verilen parada açık var" sorusuna Aziz Yıldırım tepki göstererek, "Bunların hepsi dosyada var" dedi. Avukat Yılmaz'ın, "Gönderdiğiniz parayı maçtan 12 saat geçmeden niye istediniz?" sorusuna sinirlenen Aziz Yıldırım, " Sen dosyayı iyi okumamışsın. Ben Tamer'e, 'Parayı iade edeceklerdi 3 ay sonra. Ne kadar oldu' dedim. O da 2 ay olduğunu söyledi. Ben de ana parayı istemesini söyledim. Ben senin başkanına 92 milyonluk ihaleyi verdim. Trabzon'a ne yaptım bunu bilsinler. 3 tane büyük kulüp vardı Türkiye'de Trabzon'u ben büyüttüm. Bizim yayın haklarımızdaki yardımla Trabzonspor dördüncü büyük kulüp oldu. Manisaspor maçında şike var. Trabzonspor şike yaptı. Hangi oyuncular Trabzonluydu o maçta" diye tepki gösterdi.

SADRİ BAŞKANA SORUN
Avukat Nusret Yılmaz'ın, "Eskişehirspor maçı öncesi tesislere gitmeniz normal midir" sorusuna Yıldırım, "Sadri başkan burada çıksın desin. Son maçta şampiyonluğu kaybettik. 'Bize yenilin dedi' derse o maç için 14 yıldaki her şeyi üstlenirim. Ben Trabzon tesislerine de gidip yemek yedim" cevabını verdi. Yılmaz'ın, "Doğan Ercan FB tarafından görevlendirildi mi?" sorusuna Yıldırım, "G.Birliği- F.Bahçe maçında Trabzon'un teşvik primi gönderdiği duyumu üzerine kendisine görev verdik. Burada ne varsa sorumlu benim. Ben milletin yatak odasını bilemem" cevabını verdi.

BEN DEĞİL TÜM KAMUOYU SÖYLEDİ
Avukat Yılmaz'ın, "Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmaması konusunda Lütfi Arıboğa'nın payı olduğunu söylediniz" sorusuna Başkan Aziz Yıldırım, "Ben değil kamuoyu söyledi" cevabını verdi.

EMENİKE TAPESİ YOK
Aziz Yıldırım kendisine Emenike'nin transferinin sorulmasına, "Ocak'ta Ali Yıldırım gitti 10 milyon Euro istediler. Biz de zamana bıraktık. Sonra Ankara'da Karabük başkanı ile telefonda pazarlık yaptık. Bu pazarlığın tapelerde olması gerekir ama savcılığın işine gelmediği için yok" dedi.

BÖYLE KONUŞURSAN SENi ATTIRACAĞIM
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile Yıldırım arasında sert diyaloglar yaşandı. Yıldırım'ın bir konuşmasına kızan Ekinci, "Bak seni dışarı atacağım hakaret edemezsin" dedi. Yıldırım da, "Valla giderim. 1 senedir boşu boşuna yatıyorum. Bir konuşayım dava biter" cevabını verdi. Ekinci bir konuşmasında ise Yıldırım'a, "Ben başkanım siz sanıksınız" diye çıkıştı. Yıldırım savcının bazı tapeleri hasıraltı ettiğini de öne sürdü.

BU SÜREÇTEN SONRA DEVLETE GÜVENMiYORUM
Aziz Yıldırım'a mahkemede "Neden 12 telefonunuzdan 10'unda başkasının hatlarından görüşmeleriniz var" sorusu yöneltildi. Yıldırım, "2 telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirket ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü adınadır. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın telefonudur. Türkiye'de herkesin telefonu dinleniyor. Biz de telefonumuz dinlenmesin diye aldık ama yine dinlendi. Bu süreçten sonra devlete güvenmiyorum" dedi.

SAVUNMA KİTAP GiBiYDİ
Aziz Yıldırım'ın avukatları hazırladıkları 545 sayfa savunmayı cilt haline getirerek mahkemeye sundu. Cildin kapağı lacivert olarak hazırlatıldı ve kapağa Yıldırım'ın fotoğrafı kondu.

CUMA KARAR GÜNÜ
Futbolda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan dava cuma günü sonuçlanacak. Mahkemenin vereceği karar şimdiden merakla bekleniyor

ÇAĞLAYAN'DAN NOTLAR
Duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi. Tutuksuz sanıklardan Sadri Şener, Nevzat Şakar, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı ve Şekip Mosturoğlu da davayı izledi.

Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi.

Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine

Güvenlik yine kuş uçurtmadı
Çağlayan'daki duruşma öncesi adliye dışında büyük önlem alındı. Güvenlik kuş uçurmazken her hangi bir taşkınlığa izin vermedi.


VELİ SARIBOĞA