"Galatasaray ve Beşiktaş'tan fazla forma sattık"

Futbolda şike soruşturması kapsamında başkan, yönetici ve profesyonel çalışanlarını Metris Cezaevi'ne gönderen Fenerbahçe'de yönetim kulübü ayakta tutmaya çalışıyor.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 17:31
Galatasaray ve Beşiktaş’tan fazla forma sattık

İÇİNDEKİLER

Asbaşkan Abdullah Kiğılı, TRT Spor'daki Basın Tribünü'nde çok çarpıcı açıklamalar yaparken, "45 günde 75 bin forma sattık. Taraftar kart sayımızı 280 bine çıkardık. Geçen sezon 267 bin adet forma sattık. İddia ediyorum, Galatasaray ve Beşiktaş'ın toplamından fazla forma sattık." dedi.

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Abdullah Kiğılı, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında, kulübün yaşadığı mevcut süreci özetledi. Kiğılı, şike ve teşvik operasyonu sonrasında taraftarın kulübe olan maddi katkısıyla ilgili önemli veriler aktarırken, süreçle ilgili önemli açıklamalar da yaptı.

Kiğılı, 30 binin üzerinde kombine kart sattıklarını, 280 bin taraftar kart sayısına ulaştıklarını söylerken, forma satışında da ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın çok ilerisinde olduklarını savundu.

İşte Abdullah Kiğılı'nın birbirinden önemli açıklamalarının detayları:

267 BİN FORMA SATTIK


''Biliyorsunuz son üç sezondur şampiyonluk yarışı son haftaya taşınıyor. Bundan önceki sezonlarda şampiyonluğumuzu ilan edene kadar hazırlık yapmadık. Maça kadar yine bekledik. Şampiyon olduktan sonra ise düğmeye bastık. Bütün mallarımızı çıkarmaya başladık.

Ürün satışlarıyla ilgili durumu iki süreçte konuşmak lazım. Birincisi şampiyon olduktan sonra 3 Temmuz'da şike soruşturması başlayana kadar olan dönem. O süreçte çok ciddi mal satışı yaptık.

Geçtiğimiz sezon ürettiğimiz formaların tamamını sattık. 267 bin adet forma sattık. Bu bir rekordur. Açıklıkla söyleyebilirim ki Galatasaray ve Beşiktaş'ın forma satış adetlerini toplasanız, Fenerim'un forma satış rakamlarına ulaşamıyorlar.

TOST MAKİNEMİZ PİYASADA

Bunun yanı sıra çok fazla çeşitte ürün yapıyoruz. Bundan önce, yani göreve gelmeden önce sadece maç için ürün yapıyorduk. Yani forma ve diğer ürünler. Ama bu durumu son iki buçuk yıldır değiştirdik. Mesela artık Fenerbahçeli bir işadamının günlük giyeceği bir kıyafeti, mesela blazer lacivert bir ceket yapabiliyoruz. Onun altına bir pantolon yapabiliyoruz. İçlerini açtığınızda astar rengini ve Fenerium markasını görebiliyorsunuz.

Fenerim'da maça gitmeyen insanların da hafta sonu giyebileceği ürünler satıyoruz. Artık binlerce ürün çeşidimiz var. Artık sadece forma satmıyoruz. Bir de ayrıca yılda 5 milyon TL üzerinde lisans hakkı veriyoruz.

Mesela sözleşmesini dün imzaladım, Fenerbahçe'nin tost makinaları çıkmaya başlıyor. Yakında göreceksiniz, bu tost makinasına koyduğunuz ekmekler, üzerinde Fenerbahçe armasıyla sofraya konacak. Tost makinaları elektronik marketlerde satışa çıktı. Bundan yaklaşık 100 bin TL lisans parası aldık. Satışları her ay kontrol edip bu satışlardan yüzde almaya başlayacağız.

BİZDEKİ, BARCELONA'DA YOK

Ayrıca altın veriyoruz darphane damgalı. Fenerbahçe ürünü, Darphane'den damgalı çeyrek, yarım, tam altın beşi bir yerde var. Bir Fenerbahçe'liye rahatlıkla altın hediye edebilirsiniz.

Ben 50 yıllık bir tekstilciyim. Bu sektörün içinde yetiştiğim için biliyorum. Bakın Barcelona'da görüyorum. Manchester United, İnter ve Milan'daki tüm ürünleri biliyorum. Fenerium'daki ürün çeşitliliği Avrupa'nın hiçbir kulübünde yok.

Bu konuda iddiaya girerim. Hiçbir şekilde bunu yapmaları mümkün değil. Yani Avrupa'da bir numarayız.

30 BİN KOMBİNE SATTIK

3 Temmuz'dan sonra satışlarda inanılmaz bir gerileme olacağını sandık. Tam tersiymiş. 3 günlük bir duraklama oldu ama dördüncü gün bir baktık ki taraftarımızın inanılmaz bir talebi var. Taraftarımız inanılmazdı. Kulübüne bu kadar bağlı bir taraftar grubu görmedim. Forması varsa başka bir ürün alıyor. Kardeşine alıyor, babasına alıyor. Geçen senenin rekorunu kırdık.

Stat altındaki Fenerium'daki satışlarımız 650 bin TL idi. Bu seneki bir günlük satışımız 850 bin TL'ye geldi. Bunlar çok önemli rakamlardır. 19 Temmuz'da saat 19.07'de her sezon lansman yapardık. Bu sene tanıtım yapmadık. Formaları piyasaya 25 Temmuz'da çıkarttık. 45 günlük sürede çıkarttığımız forma adedi 75 bin adet.

Bunlar çok önemli rakamlar. Aynı durum kombine kart satışları için de geçerli. Kombine satışlarımızın rakamı 30 bin adettir. Son hafta yaptığımız hamleyle 218 bin olan taraftar kart sayısı 280 bine çıkmıştır. Bunlar göz ardı edilecek rakamlar değildir. Bu vesileyle taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum.''