Yobo için Emenike devrede

Fenerbahçe, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın kararı ile yabancı oyuncu transferinde yeniden girişimlere başladı.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2011, 14:09
Yobo için Emenike devrede

İÇİNDEKİLER

İlk durak geçen yıl takımda kiralık oynayan Yobo oldu. Önceki gün kampa katılan Emenike, kendisinin Fenerbahçe'yi tercih etmesinde etken olan vatandaşı Yobo için devreye girdi.

Belçika kampından Yobo'yu arayan Emenike, bu futbolcunun düşüncelerini öğrenip, Kocaman'a iletti. Emenike'ye Fenerbahçe'deki son durumu ve başından geçenleri soran Yobo, Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili de son düşüncelerini bildirdi.

Emenike aracılığıyla Yobo'nun takıma dönüp dönmeme konusundaki düşüncelerini öğrenen Kocaman, bu futbolcuya bir an önce kararını vermesi için istekte bulundu.

Geçen sezon Fenerbahçe'de çok mutlu olan ve bu uğurda kulübü Everton'u reddeden Yobo ise sarı lacivertli kulübün içinde bulunduğu ortamdan dolayı zaman istedi. Yobo'nun Şampiyonlar Ligi statüsünün belli olmasını beklediği de belirlendi.

Bu arada Aykut Kocaman, takımının savunmasında ayrılık olabileceği düşüncesi ile yönetime acil tranfser uyarısı yaptı.

Lugano ve Santos'un milli takımlarında olması ve tereddütlü ifadeleri nedeniyle zora düşen Kocaman, yeni transfer Serdar Kesimal'in de sakatlığı bulunduğu için Belçika Turnuvası'nda takım savunmasının aciz durumu düştüğünü bildirdi.

Genç teknik adam, koşullar ne olursa olsun, Yobo ile birlikte savunmaya bir oyuncu daha alınması gerektiğini bildirip, Bilica ve Bekir'in performanslarının süreç içinde yeJterli olmayacağını duyurdu.