3. Havalimanı ne zaman açılacak? Kritik açıklama...

Dev projenin heyecan veren sonuçlarını görmemize sayılı günler kaldı. İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2017, 13:38
3. Havalimanı ne zaman açılacak? Kritik açıklama...

İÇİNDEKİLER


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan mega projelerle ilgili soruları yanıtladı. Arslan'ın açıklamasında dünyanın gözünün çevrildiği 3. Havalimanı ile ilgili kısım büyük yer aldı. İşte Arslan'ın ilk uçağın ineceği tarihe ve resmi açılış tarihine yer verdiği 3. Havalimanı ne zaman sorusunun da yanıt bulduğu konuşması....

İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını ifade eden Bakan Arslan, günler sonra ilk uçağın ineceği bilgisini verdi. Arslan, 3. Havalimanının birinci pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, ikinci piste ilişkin çalışmaların başladığını söyledi.

ŞUBAT 2018'DE İLK UÇAK İNİYOR
Bakan Arslan, Şubat 2018'de ilk uçağın İstanbul Yeni Havalimanı'na indirileceğini ancak havalimanının işletmeye açılması ve havayolu şirketlerinin taşınarak hizmet vermesinin 29 Ekim 2018'de gerçekleşeceğini bildirdi.


ATATÜRK HAVALİMANINA SADECE VIP VE EĞİTİM UÇUŞLARI KALACAK

Yeni 3. havalimanın açılmasıyla kapasitesinin artmasına bağlı olarak uçuş sayılarının artıracağını vurgulayan Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Atatürk Havalimanı'nda VIP, özel ve eğitim amaçlı uçuşların yapılacağını kaydetti.

ALTERNATİFLERİ ÇALIŞIYORUZ
Yolcu ve kargo taşımacılığının yeni havalimanından yapılacağını anlatan Bakan Arslan, şöyle devam etti:

"Çok ciddi bir alandan bahsediyoruz ve bu alanı da İstanbul'a nefes aldıracak şekilde değerlendirme yönünde alternatifleri çalışıyoruz. Kurum olarak bu alternatifleri hazırladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile istişare ederek, kararı vereceğiz."

PİST UZUNLUĞU

Yapımında sona yaklaşılan 1 numaralı pist 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre .

6 PİST OLACAK
Yapımı 4 etaptan oluşacak havalimanının tüm etapları tamamlandığında toplam 6 pist hizmet verecek.

Havalimanın 3 pisti içinde barındıran 1. etabının tamamlanması ile ilk uçak yaklaşık 2 ay sonra 3. Havalimanına indirilmiş olacak.

Resmi açılış için ise Ekim 2018 beklenecek.