Teknoloji var engel yok

Turkcell dünyanın ilk işitme engelli platformunu hayata geçirdi. İşaret Dilim uygulaması ile işitme engelliler ile işaret dili bilmeyenler iletişim kurabiliyor...Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bütün, toplumun her kesiminin fırsat eşitliğine sahip olması için somut adımlar attıklarını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2017 Güncelleme 02 Aralık 2017, 00:00
Teknoloji var engel yok

İÇİNDEKİLER

Turkcell, 23 yılda 1 milyon engellinin yaşamına dokundu. Şirket, Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde yine bir ilke imza atarak dünyanın ilk işitme engelli platformunu hayata geçirdi. İşaret Dilim uygulaması sayesinde işitme engelliler ile işaret dili bilmeyen milyonlarca kişi arasında köprü kuruluyor. İşaret Dilim, dünyanın en büyük işitme engelli platformu olma özelliği taşıyor. Tamamen ücretsiz, tüm operatör müşterileri tarafından kullanılabilen uygulama, Türkiye'nin ilk teknolojik İşaret Dili tercümanına sahip. İşitme engelliler gündemi kendi dillerinde takip edebilsinler diye her gün onlarca güncel haber İşaret Dili'nde sunuluyor. Aileler de işitme engelli çocuk yetiştirmek konusunda uzmanlardan eğitim alabiliyor. Uygulama, işaret dili öğrenmek isteyen herkes için de işaret dili sözlüğü ve işaret dili eğitimleri sunuyor.

PEK ÇOK ÇÖZÜM SUNUYOR
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün; engelsiz eğitimden engelsiz akademiye, Diyalog Müzesi'nden engellli sporuna, Hayal Ortağım'dan istihdam imkanlarına kadar engellileri desteklediklerini söyledi. Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için toplumun her kesiminin fırsat eşitliğine sahip olmasını önemsediklerini belirten Bütün, "Bu vizyon doğrultusunda, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata eşit ve aktif katılımlarına destek olmak için 'Engel Tanımayanlar' çatısı altında birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz" dedi.