Madenlerde ansızın denetim dönemi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2017 Güncelleme 25 Kasım 2017, 02:07
Madenlerde ansızın denetim dönemi

İÇİNDEKİLER

Madencilikte en önem verdikleri konuların başında güvenlik meselesinin geldiğini kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu konuda atacakları en önemli adımlardan birinin Maden Güvenliği Kurumu'nu hayata geçirmek olduğunu aktardı. Antalya'daki 'Hayatımız Maden' temalı çalıştayda konuşan Albayrak, bu kurumun, güvenli çalışma ortamının oluşturulması, sağlık ve güvenlik risklerinin bertaraf edilmesi, meslek hastalıkları ve çevre kirliliğinin önlenmesi gibi konularda uluslararası standartlarda uygulamaları hızla hayata geçireceğine işaret etti. Albayrak, şöyle konuştu: "Bu yıl 5 bin 467 maden sahasını denetledik, bin 780 sahada faaliyeti durdurduk. Yıl sonuna kadar 6 binden fazla denetimi bitireceğiz. Sınıflandırarak denetim modeli de getiriyoruz. Tüm sınıflarda artık her bir maden Türkiye'de yılda en az bir kere denetlenecek. Hedefimiz gelecek yıl 6 binin ötesine geçip 7 binden fazla habersiz anlık denetim gerçekleştirmektir. Ama ben geliyorum hazırlanın toparlanın yok. Risk barındıran madenler hızlı şekilde tespit edilecek ve gereken neyse, sıfır taviz politikasıyla uygulayacağız."


Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Bakan Albayrak'a plaket verdi.

ÇANTACILIK BİTİYOR
Faaliyet yapmayanların arama ruhsatlarının iptaliyle çantacılığı bitireceklerini anlatan Albayrak, "5 yıl içerisinde 2 yıl üretim yapmayanların ruhsatını iptal edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Albayrak, madenlere sınıflandırarak denetim modeli getirdiklerini belirterek, 'Anlık denetimlerle riskli madenleri hızla tespit edeceğiz. Gerekeni sıfır taviz politikasıyla uygulayacağız' dedi