Ağaoğlu Çekmeköy’de servet transferi yapıyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çekmeköy Park’ın arsasını 20 yıl önce birkaç daire parasına aldıkal rını, bu nedenle projeyi çok uygun fiyatlarla satışa sunduklarını belirterek, ‘Büyük Ağaoğlu ailesine servet transferi yapıyorum’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2017 Güncelleme 07 Ekim 2017, 00:00
Ağaoğlu Çekmeköy’de servet transferi yapıyor

İÇİNDEKİLER

Ağaoğlu İnşaat, İstanbul'daki yeni projesi Çekmeköy Park'ı satışa sundu. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çekmeköy projesinin yapıldığı arsayı 20 yıl önce birkaç daire parasına satın aldıklarını, bu yüzden projeyi çok uygun fiyatlarla satışa çıkardıklarını açıkladı. Bugün bölgede böyle bir arsanın metrekare fiyatının 2 bin doları geçtiğini ifade eden Ağaoğlu, "Artık bu lokasyonda böyle bir arsa da bulmak mümkün değil. Ben metrekaresi 7 bin 500 liradan Ağaoğlu kalitesinde daire satıyorum. Üstelik yüzde 25 lansman indirimi ile daha da büyük bir fırsat sağlıyorum. Yani arsa fiyatına daire alacaklar. Oturacağınız daire de benden size hediye" dedi. Arsanın bugünkü değerinin 650 milyon lira, proje yatırım değerinin ise 400 milyon lira olduğunu belirten Ağaoğlu, 1.1 milyon lira hasılat beklentileri bulunduğunu kaydetti.

'KÂRI PAYLAŞIYORUM'
Bugüne kadar 35 binin üzerinde konut ürettiklerini ve Ağaoğlu projelerinden daire alanların hep kazançlı çıktığını vurgulayan Ağaoğlu, şunları söyledi: "Ağaoğlu felsefesi kazan kazandır. Ben yaptığım bütün işlerde büyük Ağaoğlu ailesi diye tanımladığımız daire sahiplerimize, tedarikçimize, çalışanımıza kazandırmayı önemsedim. Çekmeköy Park projemizde de bu kural işleyecek, herkes kazanacak. Kısacası büyük Ağaoğlu ailesine servet transferi yapıyorum. Kârımı vatandaşla paylaşıyorum." "Yine sisli ve bulutlu bir havada bir projeyi satışa çıkarıyoruz" diyen Ağaoğlu, 2008'de global krizin etkisi ile benzer bir konjonktürden geçildiğini, buna karşılık 2009'da satışa çıkardıkları bin 200 konutluk My City Bahçelievler'deki tüm daireleri 10 günde sattıklarını belirtti. Ağaoğlu "O zaman da söyledim, dere her zaman kütük getirmez diye. Bu tip dönemlerde oturup ağlamak, yatırımları durdurmak kimseye bir yarar getirmez" diye konuştu.

​HEDEFTE AİLELER VAR
Çekmeköy Park'ta aileleri hedeflediklerini söyleyen Hasan Rahvalı, daire planlarının çok kullanışlı olduğunu, projede 32 metrekare yatak odası olan daireler bulunduğunu kaydetti. Yola 450 metre cephesi bulunan projenin lokasyonunun da çok iyi olduğunu anlatan Rahvalı, "Okul, hastane ve AVM'lere çok yakın bir konumda olan Çekmeköy Park'ın hemen yanı başında metro istasyonu bulunuyor" dedi.

​1 AYDA HEPSİNİ SATARIZ
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, daha önce Ağaoğlu projelerinden daire sahibi olan ya da irtibata geçen müşterileri lansmandan önce satış ofislerine davet ettiklerini ve hafta sonu Çekmeköy Park projesinin satış ofisinde büyük izdiham yaşandığını söyledi. Yaptıkları satışla yeni bir rekora imza attıklarını ve 2 günde 150 konut sattıklarını açıklayan Ağaoğlu, "Bu ay sonuna kadar da bütün daireleri satarız" dedi. Maslak 1453 projesinden daire alanların yüzde 250 kazandığını söyleyen Ağaoğlu,"Çekmeköy Park projemizin de çok iyi prim yapacağına ve Ağaoğlu müşterisine kazandıracağına eminiz" diye konuştu.

​YÜZDE 25 LANSMAN İNDİRİMİ
Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, Çekmeköy Park'ın 738 dairenin yanı sıra 30 bin metrekarelik lüks mağaza ve yiyecekiçecek ünitelerinden oluştuğunu söyledi. 15 katlı 13 bloktan oluşan projede 1+1'den 4+1'e kadar değişik konut tiplerinin yer aldığını anlatan Rahvalı, bölgede metrekare konut fiyatının 7 bin 500 lira olduğunu, Çekmeköy Park'ta da metrekare fiyatlarını 7 bin 500 lira olarak belirlediklerini açıkladı. Buna karşılık projede yüzde 25 lansman indirimi uyguladıklarını kaydeden Rahvalı, dairelerin ödeme planı hakkında şu bilgileri verdi: "Çekmeköy Park projemizde, yüzde 10 peşinatın yanı sıra, yüzde 75 banka kredisi ve 2019 yılında yüzde 15 ara ödeme ile avantajlı bir ödeme planı sunuyoruz. Şu ana kadar 150 konutun satışını gerçekleştirdik. 120 milyon lira tutarında hasılat elde ettik. Bu ödeme planı bankacılara cazip geliyor. En fazla satın alan kesim bankacılar."



Ankara'da planladıkları bin 200 konutluk projenin ruhsatlarının alındığını açıklayan Ali Ağaoğlu, Oran'da, Panora AVM'ye yürüyüş mesafesinde yer alan projeyi 1 ay sonra satışa çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Yavuz Karaman