Ağlatan sevinç

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2017 Güncelleme 05 Ekim 2017, 02:08
Ağlatan sevinç

İÇİNDEKİLER

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle inşa edilen toplam bin 892 konuttan 2+1 tipine sahip bin 23 konutun kurası çekildi. Kura çekilişi TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in katılımıyla gerçekleştirildi. Konutlar için 131 şehit yakını ve gazi, 899 engelli vatandaş ve 23 bin 116 normal vatandaş başvurdu. Kura çekilişine şehit yakınları ve gazilerin konutlarının belirlenmesiyle başlandı. Ardından 899 adet engelli başvurusundan kura çekimiyle 52 kişinin konutları belirlendi. Bu kategoride kalan 847 engelli vatandaş ise ikinci bir şans tanınarak 23 bin 116 kişilik listenin içine dahil edildi. Toplamda bin 23 asil hak sahibinin belirlenmesinin ardından da 250 yedek talihli seçilecek. Çekiliş sonuçları noter onayından sonra www.toki.gov.tr adresinden ilan edilecek. 1+1 ve 3+1 konutların kura çekilişi ise bugün gerçekleştirilecek.


Kurada adı okunanlar, yakınlarına sarılarak büyük sevinç yaşadı. Konut sahibi olan bazı vatandaşlar mutluluk ve heyecandan gözyaşlarını tutamadı.

ÜRETİM SÜRECEK
Kura çekilişinin açılışında konuşan Mehmet Özçelik, "Yatay mimari ve alçak katlı, altında dükkan, bisiklet yolları, alışveriş merkezi ve otoparkı olan çok güzel konutlar yaptık. Arsa olduğu müddetçe konut üretmeye devam edeceğiz" dedi. Konutları orta seviyedeki vatandaş için yaptıklarını belirten Özçelik, "Yılbaşına kadar vatandaşlarımız konutlarına taşınabilirler" diye konuştu.