40 bin TL’ye kreş

İstanbul’da ücretleri yıllık 8 bin liradan başlayan kreş ve anaokulları, çift dil öğretme, enstrüman eğitimi gibi kriterler dikkate alındığında 40 bin liraya kadar çıkabiliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2017 Güncelleme 01 Eylül 2017, 00:00
40 bin TL’ye kreş

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da çocuğunu özel bir kreş ya da anaokuluna göndermek isteyen velilerin, kesenin ağzını açması gerekiyor. Semtine göre değişmekle birlikte ücretleri yıllık 8 bin liradan başlayan kreş ve anaokulları; kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün, organik beslenme, etkinlikler, iki dil öğretme, birebir kurs, folklor, bale ve drama gibi sanatsal aktiviteler ile enstrüman eğitimi gibi kriterler dikkate alındığında 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Türkiye'de lise ya da ortaokul seviyesinde eğitim veren orta ölçekli kolejlerin yıllık ücretleri KDV hariç ortalama 15 bin liradan başlarken, 'özellikli' bir kreş ya da anaokuluna bu fiyattan ulaşmak neredeyse imkansız. Her ek özellik söz konusu kurumlarda fiyatı yukarı çekiyor. 10 ay eğitim veren kurumlardan bazıları ücreti euro ya da dolar cinsinden talep ediyor. Kreşe verilmek istenen çocuğun yaşı düştükçe fiyatlar artıyor. Kreşlere alternatif evde bakım hizmetlerinde de ücretler ailenin beklentilerine paralel şekilleniyor.

​AİLELERE SERVİS DESTEĞİ VERİLSİN
Son dönemde artan korsan servise acil çözüm bulunması gerektiğini ve bunun için devletin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, şöyle konuştu: "Korsan servis araçlarına karşı acil önlem alınması gerekiyor. Bunun için de özel okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerde olduğu gibi, servislerle okullarına gidip gelen öğrencilere de eğitim desteği verilmelidir."