İş dünyası: Koşma zamanı

15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladıklarını vurgulayan iş dünyası, yeni atılımlar için düğmeye bastı: ‘Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 00:00
İş dünyası: Koşma zamanı

İÇİNDEKİLER

GÜLER SABANCI (SABANCI HOLDİNG BAŞKANI): 15 Temmuz 2016'nın en önemli sonucu birlik ve beraberliğimizin değerini bir kez daha derinden hissetmemizdir. Ülkemizin karşılaştığı tüm zorlukları, tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, ortak bir bilinçle aşabileceğimize ve hepimizi daha aydınlık günlere taşıyacak ortak hedeflere ancak 'biz' olarak koşabileceğimize yürekten inanıyoruz. Biz de Türkiye'nin Sabancı'sı olarak, bu inançtan hareketle üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için ekonomiden sanata her alanda hızımızı kesmeden ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük. 90 yılı aşkın süredir olduğu gibi, bundan sonra da toplumumuz ve ekonomimiz için değer yaratmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.

BÜLENT ECZACIBAŞI (ECZACIBAŞI HOLDİNG BAŞKANI): Ülkemizin yüz yüze kaldığı tehditlere bedenleriyle siper olan vatandaşlarımıza karşı hepimiz sorumluluk taşıyoruz.
Yaşananların tekrarına izin vermememiz, ülkemiz ve geleceğimiz için daha büyük değer üretmemiz, bir gün öncesinden daha iyi olmak üzere yorulmadan ve kararlılıkla çaba göstermemiz gerekiyor. Birlik içinde ortaya koyduğumuz güçlü iradenin, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, her türlü engeli aşmamızı sağlayacağına, kalkınma ve refahımıza katkı sunacağına inanıyoruz. Bu inancımız, Türkiye'nin geleceğine duyduğumuz sonsuz güven ve iyimserlikten gücünü alıyor.

ABDURRAHMAN KAAN (MÜSİAD BAŞKANI): Hain darbe planı başarılı olsaydı Türkiye ekonomisi yüzde 25 küçülmeye uğrayacaktı. Emek emek elde edilen bütün kazanımların kül olması anlamına geliyor. Darbeciler planlarında başarısız oldu. Biz üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz.

İBRAHİM BURKAY (BTSO BAŞKANI): 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye için bir milat.
Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.

MUSTAFA KOCA (ASKON BAŞKANI): Darbe kalkışmasının ardından ülkemiz büyüme rakamlarında yüzde 5'i yakalayarak ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye, bölgesinde bağımsız politikalar yürüterek büyük Türkiye hedefine hızla ilerliyor.
Milletimizdeki bu azim ve gayret olduğu sürece, vatan sevdalı yöneticilerimiz olduğu sürece Allah'ın izni ile ülkemizin sırtı asla yere gelmeyecek.

ZİYA YILMAZ (DAP HOLDİNG BAŞKANI): Ülke üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen Türkiye pozitif büyümesini sürdürdü. Kamunun ve özel sektörün projeleriyle oluşan 250 milyar liralık konut piyasası katlanarak büyüyor ve ekonomiye ciddi bir katkı sağlıyor.

MAHMUT ÇELİKUS (ESNAF VE SANATKARLAR DERNEĞİ BAŞKANI): Tıpkı yıllar önce Anadolu'yu istila etmek isteyen Moğollar'ın karşısında dimdik duran Ahiler gibi, torunları da 15 Temmuz'da hainler karşısına tüm güçleriyle dikildi.

İHSAN ATEŞ (DEFACTO CEO'SU): 2016 yılı çok çeşitli yurtiçi ve yurtdışı etkenler nedeniyle belirsizliklerin ve risklerin yoğun olduğu bir yıl oldu. Buna rağmen yatırımlara devam ettik.

HAMİT DEMİR (DEMİR GRUP BAŞKANI): Türk milleti, özgürlüğüne darbe vurulmak istendiğinde görüşü ne olursa olsun vatanımızın birliği için bir araya gelerek kenetlendi. İş dünyası da hemen düğmeye bastı... Ekonominin hemen her sektöründe yer alan aktörler el ele verdi.

FERDİ ERDOĞAN (TÜRKİYE İMSAD BAŞKANI): Ülke olarak, çok kısa zamanda, halkımızın demokrasiye inancıyla, zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkmayı başardık. Bu zor dönemde ortak tepki veren iş dünyası da çok iyi bir sınav verdi.

SABRİ ÜNLÜTÜRK (EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ KOORDİNATÖR BAŞKANI): Darbe girişimini, devletin ve halkın ortak iradesi ile birkaç saat içerisinde bertaraf etmeyi başardık. Türkiye 15 Temmuz gecesi demokrasi adına yeni bir sayfa açtı. Türk ihracatçısı olarak son 1 yılın büyük bölümünü ihracatımızın düşmemesi için yurt dışında geçirdik.
Önceki yıllara göre en az 3 kat seyahat ettik, tanıtım faaliyetlerimizi arttırdık.

EMİN ÜSTÜN (EMİN ŞİRKETLER GRUBU BAŞKANI): Milletimize yapılan hain saldırı neticesinde milletimiz ve dahi tüm dünya görmüştür ki; bir toplum el ele verdiği takdirde üstesinden gelemeyeceği şey yoktur. Bu hain kalkışma siyasi liderlerimizin ve halkımızın sağlam duruşu ve milli iradeye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Ülkenin bütünlüğü ve refahı için tek yumruk olmayı başardık.

ALTAN ELMAS (SUR YAPI PATRONU): Son 1 yıl içerisinde tam gaz çalıştık. Her ay bir proje lansmanı yapmak için daha fazla çalıştık. 2017'nin ilk 5 ayında da her ay bir projemizi satışa çıkardık. 2016'nın son çeyreğinde de 2 projeyi satışa açmıştık. Toplamda 7 projeye 8 milyar liralık yatırım yaptık.

DR. FEYZULLAH YETGİN (GYODER BAŞKANI): 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı gösterilen güçlü direnişi, bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anıyoruz. Halkımız, hükümet ve muhalefet partileri ile birlikte; sivil toplum örgütlerinden, medyasına, askerinden polisine kadar toplumun tüm kesimleri demokrasiye sahip çıktı. GYODER olarak, sektörün büyümesine, güçlenmesine ve ülkemizin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamak amacıyla 'Güç Birliği' kampanyalarını gerçekleştirdik.

ERKAN GÜRAL (TÜGİK BAŞKANI):
15 Temmuz sınavını başarıyla veren Türk iş insanları, tüm dünyaya sarsıcı bir mesaj vererek, Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik her hareketi engelleyebilecek güçte olduğunu tartışmasız şekilde ispat etmiştir.

KUDRET ÖNEN (TİSK BAŞKANI):
Türkiye bugün 'İstikrar, güven ve umut' döneminde. Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunlara ve darbe girişimine rağmen, Türkiye ekonomisi, 2017 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyüme kaydetti.

KAAN TERZİOĞLU (TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ): Durumun ciddiyetini fark eden ve inisiyatif alarak ilk harekete geçen kurumlardan biri olmanın gururunu bugün de taşıyoruz. Hain darbe bildirisinin yayınlandığı anlarda Turkcell TV+ platformunda bulunan ve darbecilerin işgal ederek propaganda mecrası haline getirdiği kanalları kapatarak seslerini duyurmalarını engelledik. Askercell üyesi ve TSK mensubu 100 bin müşterimize, bu girişime katılım yönünde üst amirlerden gelen telkinlerin "kanunsuz emir" olduğunu bildirdik. Darbe girişimine katılan birçok asker gerçeği SMS'ten öğrenip teslim oldu.