Bankalardan ek gelir

Promosyon ile emekliler bankalardan ek gelire kavuştu. Yaşanan rekabetle emeklilere sağlanan imkanlar arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2017 Güncelleme 30 Haziran 2017, 00:00
Bankalardan ek gelir

İÇİNDEKİLER

Emeklilere, bir gelir kapısını da bankalar açtı. Promosyon ile emekliler ek gelire kavuştu. Memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler muradına erdi. Bankalar, maaşların şubelerinden alınması karşılığında emeklilere promosyon ödemesi yapıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan bankalar, kimlik kartı ile birlikte şubelerine başvuran ve '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü veren emeklilere, hızlı şekilde promosyon ödemesini gerçekleştiriyor.

TUTAR YÜKSELİYOR
Ödenen promosyon, emeklilerin maaşına göre farklılık gösteriyor. Protokol uyarınca, 3 yıllık dönem için taban promosyon tutarı, maaşı bin liranın altında olanlar için 300 lira, maaşı bin ile 2 bin lira arasında olanlar için 375 lira, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlar için 450 lira olarak belirlenmiş durumda. Ancak bankalar arasında yaşanan rekabet, emeklilere ek fırsatların kapısını açtı. Bankalar, emeklilere özel fırsatlar sunmak için çalışmalarına hız verdi. Bazı bankalar, promosyon tutarını artıran kampanyalara imza attı. Emekliler, bankaların sunduğu fırsatları inceleyerek aylığının yatacağı bankayı seçiyor.

YENi EMEKLiYE DE ÖDEME VAR
Promosyondan, önümüzdeki dönemde emekli olacaklar da yararlanacak. Kişi ne zaman emekli olursa olsun, promosyondan yararlanabilecek. Şimdi emekli olan da 3 ay sonra ya da 6 ay sonra emekli olan da banka promosyonunu alabilecek. Emekli aylığı bağlanan kişi, bankasını seçecek, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek promosyonunu cebine koyacak. Yeni emeklilerin promosyon tutarı da mevcut emekliler gibi olacak.

İSTEYEN DEĞİŞİM YAPIYOR
Emeklilerin promosyon almak için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan 16 bankadan birini tercih etmesi gerekiyor. İsteyen emekli mevcut bankasında devam edip promosyonunu buradan alıyor. İsteyenler de maaşını taşıyıp, ödemesini yeni bankasından istiyor. 3 yıllık söz verip promosyonu cebine koymuş olanlar da banka değiştirme imkanına sahip. Cayma hakkı sayesinde emekliler, daha cazip teklif sunan bankaya geçebiliyor.

YAKINLARI DA ALIYOR
Bunun için tek yapılması gereken, taahhütte bulunulan bankaya kalan sürenin promosyon tutarını iade etmek oluyor. Banka değiştirmek de kolay. Emekliler, maaşlarını taşımak istedikleri bankanın en yakın şubesine giderek işlemlerini tamamlayabiliyor. Ayrıca 'e-devlet'ten de kolayca banka değiştirme işlemi yapılabiliyor. Promosyondan emeklilerin yanı sıra, vefat edenlerin maaşını alan yakınları da yararlanabiliyor.