Promosyona noktayı Başbakan koyacak

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyonda gelinen noktayı açıkladı: Karara bağlanması Başbakanımız’ın vereceği talimata bağlıdır. Kısa süre içinde kendisiyle görüşüp bu işi bitireceğiz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2016 Güncelleme 23 Eylül 2016, 01:49
Promosyona noktayı Başbakan koyacak

İÇİNDEKİLER

12 Milyona yakın emeklinin merakla beklediği promosyonda çalışmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon verilmesiyle ilgili, "O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımız'ın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakan'ın talimatı gerekiyor" dedi.

HAZIRLIK BİTTİ
Müezzinoğlu, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, emeklilere banka promosyonu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bankalarla yaptığı görüşmelere işaret ederek, şu an gelinen bir nokta olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımız'ın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakan'ın talimatı gerekiyor. Ben henüz bu anlamda, Sayın Başbakanımız'la bu çalışmaların çerçevesini paylaşmadım. Hazırlıkları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde, belki ilave farklı çalışmalar da koyarak yapmaya gayret edeceğiz. Ama burada esasında bakanlık ve hükümet olarak bizim, 'Bunu şöyle sonuçlandıralım' diye bir gayretimiz, tamamen emeklimizin kendi bireysel hakkına bir katkımız olsun diye." Müezzinoğlu, çalışmanın sonuçlanmamasının, emeklilerin en ideal rakamı alması için yapılan uğraşıdan kaynaklandığını belirtti.

KIDEM TAZMİNATI MASAYA GELİYOR
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, çalışanları ilgilendiren pek çok konuda da açıklamalarda bulundu:

1 MİLYON GENCE İŞ SÖZÜ: Her yıl 1 milyon 250 bin genç iş piyasasına giriyor. Her yıl 1 milyon kişiye istihdam yaratılması gerekiyor. Yeni alanlar açmak, girişimciliği desteklemek için arazi çalışması yapacağız. Ulusal istihdam stratejisini güncelleyeceğiz.

KIDEM MESAİSİ BAŞLIYOR: Kıdemde adaletin, sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz. Kıdem tazminatı düzenlemesinin hakkaniyeti, adaleti, sürdürülebilirliği içinde barındırması gerekiyor. Henüz taraflarla görüşmedik.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO: Kamu personeli reformu bütün olarak ele alınmalı. A'dan Z'ye kamu çalışanı statülerini şekillendiren bir yapıyı çalışıp, üçüncül bir bakışın ayaklarına koyabilsek çalışan ve ülke rahat edecek. Sistemin çok farklı alanlarıyla ilgili sıkıntılar bulunuyor. Hükümetin bakış açısına göre yol haritamızı belirleyeceğiz.

EBEVEYN ÇOCUĞUN YANINDA OLMALI: 66 aylığa kadar çocuğunun yanında yarım zamanlı olarak ebeveynlerden biri olmalı. Bu konudaki yönetmelik önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

ASGARİ ÜCRET: Hiçbir asgari ücretli bin 300 liranın altında maaş almayacak. Sözümüz söz. Farkı devlet karşılayacak. Asgari ücretli olmayıp bin 700 lira alıp vergi dilimi altında kalanlarınkini de devlet karşılayacak.

657'YE FETÖ NEŞTERİ
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında 100 binin üzerinde kamu çalışanı açığa alınırken, hükümet 657 sayılı Memurlar Yasası'na neşter vurmaya hazırlanıyor. Bakan Müezzinoğlu, "Kamuda nasıl bir statü olacağı Anayasa ile tarif edilecek. Millete bedel ödeten bir sistem olmaktan çıkarılacak. Kamuda imtiyazlı, dokunulmaz grup kalmayacak" dedi. FETÖ ile mücadeleye yeni kriterler geleceğini belirten Müezzinoğlu, mağdur olduğunu söyleyenlerin hukukunun da korunacağını kaydetti. Müezzinoğlu, kamuda sosyal medyada terör örgütlerini destekleyen, devlet imkanlarını kullandıran personelin de temizleneceğini ifade etti.