Türkiye üretim devrimi ile taçlanacak

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, Binali Yıldırım'ın başbakanlığında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin ve stratejik ortaklığın çok daha ileri noktalara taşınacağını belirtti.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2016, 02:01
Türkiye üretim devrimi ile taçlanacak

İÇİNDEKİLER

Yavuz yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, AK Parti Genel Başkanı olmasından ve hükümeti kurmakla görevlendirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye'nin son 14 yılda altyapı ve ulaşım yatırımlarında kaydettiği başarının en önemli mimarının Binali Yıldırım olduğunu kaydeden Yavuz, Cumhuriyet tarihinin en uzun süre bakanlık yapan ismi olan Yıldırım'ın, Başbakanlık görevinde de başarılı olacağından emin olduğunu belirtti.

"Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hızlı tren projeleri, havalimanları, limanlar, duble yollar, otoyollar, tüneller, marinalar gibi yüzlerce projede hep Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Binali Yıldırım'ın imzasının görüldüğünü vurgulayan Yavuz, Türkiye'nin dünyadaki en gelişmiş telekomünikasyon ve internet altyapısına sahip olmasının da yine Binali Yıldırım ve başarılı ekibinin eseri olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE ÜRETİM DEVRİMİ İLE TAÇLANACAK
Binali Yıldırım'ın gerçekleştirdiği altyapı devriminin Başbakanlık görevinde de devam edeceğini ifade eden Yavuz açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde gerçekleşen altyapı devrimi, önümüzdeki dönemde üretim devrimi ile taçlanacaktır. Sayın Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı, ülkemizi 2023 hedefleri ile buluşturacaktır." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak yürüttüğü projelere verdiği desteğe yakından tanık olduğuna da dikkat çeken Kenan Yavuz, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Sayın Bakanımızın, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR) projelerine verdiği desteğe ve İzmir milletvekili olarak kent için hayati önem taşıyan, birçok altyapı projesinin tamamlanmasındaki rolüne herkes gibi ben de çok yakından tanık oldum. HASEN olarak da geçen ekim ayında kamuoyumuz ile paylaştığımız 'Modern İpek Yolu'nda Stratejik Üs: İzmir' başlıklı panelimizi de kendisi ile gerçekleştirmiştik.

Ülkemizin başta enerji olmak üzere stratejik menfaat ve ortaklıklarında kendisinin emeğini biliyor ve çok önemsiyoruz. Sayın Binali Yıldırım'ın Türkiye-Azerbaycan cumhurbaşkanlarımızın liderlikleri ile yürüyen rafineri, petrokimya, enerji, liman ve TANAP projelerine verdiği desteğe çok yakından şahit oldum, desteğini hep yanımızda gördüm. Bu gayreti ve desteği "Tek Millet, İki Devlet" ülküsüne olan inancının en somut göstergesi olmuştur.

Sayın Yıldırım'ın başbakanlığında, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve stratejik ortaklığı çok daha ileri noktalara taşınacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum."