Sis varsa THY ne yapsın

Önce sis, sonra teknik arıza nedeniyle Roma'ya geç varan çift, THY'den tazminat istedi. Sis kaynaklı gecikmede Yargıtay, davayı haksız bularak, geri çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2016 Güncelleme 25 Şubat 2016, 00:00
Sis varsa THY ne yapsın

İÇİNDEKİLER

Yargıtay, Roma gezileri altüst olan İzmirli çiftin davasında Türk Hava Yolları'nı (THY) haklı buldu. İzmirli çift, önce sis, sonra teknik arıza nedeni ile Roma'ya saatler sonra varmalarına neden olan THY'ye tazminat davası açtı. H.B.K. ve avukat eşi N.K., Roma'ya gezi planladı. Bunun için bir tur şirketi ile anlaştı. Çift, İzmir'den İstanbul'a, İstanbul'dan da Roma'ya kalkan uçağa binecekti. Ancak, sis yüzünden İzmir'den kalkan uçak İstanbul'a geç vardı. O sırada Roma uçağı kaçırılmıştı. THY, Roma seferi için yeni bir uçak ayarladı. Ancak bu uçak teknik arıza nedeni ile kalkış yapamadı. THY bu kez, çifte başka bir havayolu şirketinden yer ayarladı. Sabah saatlerinde Roma'ya varmayı planlayan çift, akşam saatlerinde buraya ulaştı. Roma'ya zamanında varamadıkları için çiftin tur şirketine ödedikleri ücret yandı.

GEÇİKME ARIZADAN DEĞİL
Çift, 450'şer lira maddi, bin 500'er lira da manevi tazminat talebiyle konuyu yargıya taşıdı. Yerel mahkeme; yaşanan sürecin kaynağında sis olduğuna, teknik arızanın, gecikmenin esas sebebi olmadığına hükmetti. Çiftin avukatı kararı temyiz etti. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi de, yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna hükmetti. Daire, kararı oybirliği ile onadı.