Polise 580 muhtara 350 lira

Tasarının yasalaşmasıyla polisler 580 lira, muhtarlar 350 lira zam alacak, emekli esnaftan yüzde 10'luk kesinti bitecek. Öğrenci ise zamlı bursunu aldı

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Polise 580 muhtara 350 lira
Hükümet, zam müjdelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Asgari ücreti net bin 300 liraya, öğrencilerin burslarını 330 liradan 400 lirayaçıkaran, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarını yükselten, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu ay itibariyle 100 lira ekstra artışı yansıtanHükümet, şimdi de muhtarlar, polisler ve çalışan emeklilere verdiği zammüjdeleri için kolları sıvadı. Yeni düzenlemelerin hayata geçmesiyle; muhtar maaşları 350 liraartırılacak. Halen 950 lira olan muhtar maaşları, bin 300 lirayayükseltilecek. Polisler ve uzman erbaşların 2 bin 200olan ek göstergeleri 3 bineçıkarılacak. Polislerin emniyet hizmeti tazminatı da yüzde 25artırılacak. Böylece polis maaşında 240 liraile 580 liraarasında artış sağlanmış olacak.

GÖZLER MECLİS'TE
Emekli olduktan sonra Bağ- Kurkapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primikesintisi kaldırılacak. Yüzde 10'luk kesintinin sona ermesiyle emekli esnafın geliri artacak. Örneğin; bin 500 lira maaşı olan emekliden 150 lira prim kesintisi yapılıyor. Kesintinin kalkmasıyla emeklinin eline bin 500 lirageçecek.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler