Hürriyet Gazetecilik borsada kaybetti

Türkiye'nin zorlu süreçten geçtiği bu günlerde adeta terör örgütünün yayın organıymış gibi çalışan ve büyük tepki alan Doğan Holding'e borsada yüzünü döndü.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2015, 17:09
Hürriyet Gazetecilik borsada kaybetti

İÇİNDEKİLER

Doğan Holding'in borsadaki hisse senetleri dün gün içerisinde yüzde 6.12 değer kaybederek 0.46 TL ile son 6.5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ESKİ GÜNLERE ÖZLEM
Doğan Holding ilk seansta yüzde 4.08 ile en fazla düşen hisse senedi oldu. Hürriyet Gazetecilik'in de hisseleri gün içerisinde yüzde 5.5 değer kaybederek 0.52 liraya geriledi. Daha sonra bir miktar toparlayan Doğan Holding hisseleri günü yüzde 2 kayıpla kapattı. Doğan Holding'in piyasa değeri 400, Hürriyet'in değeri ise 98 milyon dolara indi. Türk halkının yarı yarıya fakirleştiği krizin kaymağını yiyen Doğan Holding'in piyasa değeri 2 milyar dolara kadar çıkmıştı. Aynı döneminde Hürriyet'in piyasa değeri ise milyar dolara ulaşmıştı. Türkiye'de istikrarı bozma operasyonunun ilk hamlesinin gerçekleştirildiği Mayıs 2013'ten bu yana Doğan Holding hisselerindeki kayıp yüzde 62 oldu. Bu oyunu farkeden küçük yatırımcılar da grubun hisselerini sattı.