İntibak zammına bilirkişi onayı

2000 yılı ve sonrası emekli olanlara iyi haber geldi. Türkiye Emekliler Derneği'nin açtığı davada, bilirkişi, intibak artışının 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'ya aykırı olduğunu bildirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2015 Güncelleme 18 Mart 2015, 01:55
İntibak zammına bilirkişi onayı

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gözü aydın. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak konusunda iyi haber geldi. Merakla beklenen davada, bilirkişi intibak talebini haklı buldu. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi davayı 2 Temmuz'a ertelerken, emeklilerin eli güçlendi.

DÜZENLEME LAZIM

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)
tarafından açılan intibak davasına dün devam edildi. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülen davada, bilirkişi raporunu verdi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları ilgilendiren davayla ilgili açıklama yapan TÜED, "Bilirkişi talebimizi haklı buldu" değerlendirmesi yaptı. TÜED'den yapılan açıklamaya göre; davanın bilirkişisi, raporunda, 2000 öncesi emekli olanlara uygulanan intibakların, 2000 sonrası emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, bu durumun Anayasa Mahkemesi'nce iptali veya yasa koyucu tarafından yeni bir yasal düzenlemeyle çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

AYM'ye TAŞINSIN
Raporu değerlendiren TÜED Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, da şunları söyledi: "Eşitsizlik bu raporla da tespit edilmiş oldu. Raporda, bilirkişi, 2000 sonrası emekli olan davacımızın aylık 250 lira civarında kaybı olduğunu tespit etmiştir. Şimdi mahkemenin konuyu talebimiz doğrultusunda Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak, yürürlük maddesinin iptalini istemesini beklemekteyiz. 2 Temmuz'da görülecek davada bu sonucun çıkmasını bekliyoruz. Bu gerçekleştiğinde 2000 sonrası emeklilerimiz de tek tek dava açmadan bu haktan yararlanmış olacak."