0.07 Erdem Başçı

Merkez Bankası Başkanı 'Enflasyon 1 puan düşerse toplantı yaparım' dedi. Enflasyon 0.93 puan düştü. 0.07'lik fark yüzünden çark eden Erdem Başçı, yinel lobinin tuzağına geldi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2015 Güncelleme 04 Şubat 2015, 02:16
0.07 Erdem Başçı

İÇİNDEKİLER

Reel sektörden tüketiciye, esnaftan çalışana tüm kesimler Merkez Bankası'nın erken toplantı ile faizleri indirmesini beklerken; Başkan Erdem Başçı yine lobinin istediğini yaptı. Enflasyondaki 0.93 puanlık düşüş Başçı'ya yetmedi, faiz indiriminden caydı. 1 puanlık enflasyon düşüşünü faiz indirimi için baraj kabul eden Başçı, 0.07 puanlık farkı bahane yaptı.

KUR SALDIRISI KORKUTTU
Erdem Başçı
, Ocak enflasyonunda, 1 puanlık bir düşüş olması halinde 24 Şubat tarihindeki olağan toplantıyı beklemeden, 4 Şubat tarihinde ara toplantı yaparak faiz oranlarını indirebileceğini açıklamıştı. Başçı'nın bu açıklamalarının ardından faizci lobiler, uluslararası fonlar yerli bankaları da yanlarına alıp dolara saldırdı. Yoğun alımlarla kur yükseltilince, Başçı geri adım atıp rengini bir kez daha belli etti. Dün açıklanan enflasyon verisinde 0.93 puanlık düşüş oldu. Merkez'in faiz indirim koşulu ise 1 puanlık düşüştü. Aradaki 0.07 puanlık fark, faiz lobisinin ekmeğine yağ sürdü. Merkez, uygulanmakta olan temkinli para ve likidite politikaları sonucunda enflasyon göstergelerinin iyileşmeye devam ettiğini belirterek, "Para Politikası Kurulu enflasyonu 24 Şubat'ta ele alacaktır" açıklamasını yaptı.