Kampanyaya 3 ay sınırı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2015 Güncelleme 16 Ocak 2015, 00:00
Kampanyaya 3 ay sınırı

İÇİNDEKİLER

Alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler de içeren yasa Meclis'ten geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, başı ve sonu belli olmayan kampanyalara kısıtlama geldiğini belirterek, "İndirimler tasfiye halinde 6, diğer hallerde 3 ayı aşamayacak, yani 3 aydan fazla kampanyalı satış yapılamayacak" dedi. AVM'lerin çalışma saatlerinin belirlenmesinde valiliklerin yetkisinin olduğunu söyleyen Canikli, "Hem saat olarak hem gün olarak belirleme imkanı söz konusu. Elbette bakanlığımız ile de görüşecekler" diye konuştu. Bazı yenilikler şöyle:

HAFTA SONU AÇIK
: Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri, perakende işletmeleri hakkında uygulanmayacak. Böylece bu işletmeler pazar ve resmi tatil günleri de açık olabilecek.

ÜRETİCİ ADI BULUNACAK: Yurt içinde üretilen ve hızlı tüketim malı niteliği taşıyan mağaza markalı ürünlerin üzerinde, ambalajında; üreticinin ad, unvan ya da markası yer alacak.

50 BİN LİRA CEZA: Kanuna aykırı hareket eden perakende satış işletmelerine 2 bin ile 50 bin lira arasında ceza uygulanacak.