Bank Asya çırpınıyor

200 milyon liralık borcunu ödemek için çırpınan Bank Asya; bir yandan paralel finansörlerden para toplarken, diğer yandan iştirak satıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2015 Güncelleme 10 Ocak 2015, 01:40
Bank Asya çırpınıyor

İÇİNDEKİLER

17-25 Aralık darbe girişiminin finansörü Bank Asya, yurt dışına olan 200 milyon liralık borcunu ödemek için son kozlarını oynuyor. Bank Asya'da, bir yandan paralel finansörler ellerini ceplerine atarken, diğer yandan bankanın iştirak satışlarına devam ediliyor. Geçen yıl A-101'deki yüzde 21.8 hissesini 350 milyon liraya, Tuna Gayrimenkul ve Nil Yönetim Hizmetleri'ndeki paylarını ise 132.1 milyon liraya satan Bank Asya, bu kez de Tamweel Africa Holding'teki yüzde 40 hissesini satmak için sözleşme imzaladı. Söz konusu hisseler The Islamic Corporation for the Development of the Private Sector'e (ICD) 31.8 milyon euro bedelle satılacak. Satış bedeli 10 gün içerisinde tahsil edilecek bu işlemden, Bank Asya 41.3 milyon TL kâr sağlayacak.

SATIŞ DEVAM EDECEK
Bank Asya'nın iştirak satışlarına önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor. Bankanın satışa konu diğer iştirakleri arasında Işık Sigorta, Asya Emeklilik, Asya Girişim Sermayesi, Asya Portföy ve Asya Varlık Kiralama gibi şirketler yer alıyor.

Paralel finansörler iş başındaParalel finansörler iş başında