Peynir-zeytine tuz ayarı
Bakanlık düğmeye bastı: Peynirdeki tuz yüzde 12.5-40 oranında azaltılacak. Zeytinde limit yüzde 9 olacak. Şeker ayarı gelecek
Giriş Tarihi:
Peynir ve zeytine tuz, meyve suyuna şeker 'ayarı' geliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; peynirden zeytine, bebek mamalarından gıda ile temas eden madde ve malzemelere ilişkin birçok kalemde yeni taslak tebliğleri görüşe açtı. Bu taslak düzenlemelere göre; Zeytinlerde maksimum tuz limiti yüzde 9 olarak belirlendi. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler, alıcının el değmesini engelleyecek şekilde muhafaza edilecek. Peynirlerin etiket bilgilerinde, üretim tarihi ve 'çiğ sütten üretilmiştir' ibaresi zorunlu olacak. Peynirlerin tuz içerikleri yüzde 12.5-40 arasında değişen oranlarda azaltılacak. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen peynirler, pazar yerleri gibi açık alanlarda satışa sunulamayacak. Meyve sularına ilave şeker katılması yasaklanacak.
Bebek ve devam formüllerine eklenebilecek amino asitler listesine L-arjinin ve L-arjinin hidroklorür eklenecek. Bebek formüllerinin üretiminde protein kaynağı olarak keçi sütünün kullanımına izin verilecek.
Bebek ve devam formüllerine eklenebilecek amino asitler listesine L-arjinin ve L-arjinin hidroklorür eklenecek. Bebek formüllerinin üretiminde protein kaynağı olarak keçi sütünün kullanımına izin verilecek.