BKT “Yılın En İyi Bankası” seçildi

Uluslararası finansal piyasaların en prestijli dergilerinden “The Banker” Arnavutluk’ta Çalık Grubu’nun iştiraki olan BKT’yi son dört yılda üçüncü kez “Yılın En İyi Bankası” seçti.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2013, 19:12
BKT “Yılın En İyi Bankası” seçildi

İÇİNDEKİLER

Çalık Holding bünyesine 7 yıl önce katılan, Arnavutluk ve Kosova'da faaliyet gösteren Banka Kombetare Tregtare (BKT), 2013 yılı için Arnavutluk'un "En İyi Bankası" ödülünü kazandı. Uluslararası finansal piyasaların önde gelen dergisi "The Banker", BKT'yi başarılı finansal yönetimini, karlılık ve pazar piyasasındaki sürdürülebilir büyüme ile yenilikçi bankacılık hizmetleri nedeniyle ödüle layık gördü. Ödül, Londra'da düzenlenen bir törenle, "The Banker" yetkilileri tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ile Genel Müdür Seyhan Pencablıgil'e takdim edildi.

Financial Times'in bankacılık sektöründe uzman dergisi "The Banker", dünyanın bankacılık ve finans çevrelerindeki öncü kaynaklardan biri. Dünyada 180 ülkede okunan "The Banker", bankacılık endüstrisi için veri ve analizlerin kilit kaynağı niteliğinde. "Arnavutluk'un En İyi Bankası" ödülünü son dört yılda üç kez kazanmak, Arnavutluk ekonomisindeki zor şartlara rağmen, kalite, yönetim ve yenilikçi hizmet anlayışında piyasa lideri konumunu koruyan BKT'nin ülkede bankacılık sistemindeki anlamlı rolünü ve kapasitelerinin büyümesini vurguluyor.

Londra'daki ödül törenine katılan BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ödül ile ilgili şunları söyledi: "Bu ödülü BKT'nin enerjisine, insan kaynaklarına ve becerilerine güvenen çalışan ve müşterileri adına almak çok gurur verici. İnanıyoruz ki başarımız Arnavutluk ekonomisine faydalı olacak ve diğer birçok Arnavut işletmeler için de ilham kaynağı olacak."

2013 yılında üç ayrı ödül

2013 yılında BKT, en büyük üç uluslararası finansal kuruluşun vermiş olduğu "Arnavutluk'un En İyi Bankası" ödülleri kazanmayı başardı. "The Banker" dışında, aynı ödüle "Euromoney" ve "EMEA Finance" de layık görmüştü. BKT Genel Müdürü Seyhan Pencablıgil'in daha önce "Avrupa'da Yılın CEO'su" seçilmesi de BKT'nin bölgedeki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Arnavutluk'un 2 büyük bankasından biri

Banka Kombetare Tregtare, 2,5 milyar dolarlık toplam aktifleri ve 2 milyar dolarlık mevduatı ile Arnavutluk'un 2 büyük bankasından biri. Arnavutluk'ta 60 şube ve Kosova'da 24 şube olmak üzere 84 şubesi ile hizmet veren BKT'nin başarılı performansı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından kabul gördü ve BKT, ülkede sürekli en yüksek notu alan tek banka olmayı sürdürdü.

Sürekli büyüyor

BKT, Arnavutluk ekonomisindeki düşük büyüme oranına rağmen, her yıl pazar payını ve karlılığını arttıran tek banka olarak dikkat çekiyor. Genel Müdür Seyhan Pencablıgil "Rakiplerimizin aksine, gerek iyi şartlar altında gerekse geçen krizde sürekli büyüme ve kar etmeyi başarabildik. Arnavutluk halkının bankacılık dâhil sahip olduklarından daha fazlasını ve daha iyisini hak ettiklerine olan inancımız en önemli güdülerimizden biri oldu" dedi.