Kredi kartına taksit sınırı

Kart taslağı hazır. Elektrikli ve elektronik eşya alımları ile kuyumculukta taksit sayısı 6'yı geçmeyecek. Beyaz eşyada sınır 12 ay olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2013 Güncelleme 27 Kasım 2013, 00:00
Kredi kartına taksit sınırı

İÇİNDEKİLER

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, yapacakları düzenlemeyle kredi kartlarının taksitlendirilmesine sınırlamalar getirileceğini belirterek, "Genel taksit sayısı 9 ayla sınırlandırılacak" dedi. Öztekin, şunları kaydetti: "Farklı sektör kategorilerinde farklı taksit sayıları öngörülüyor. Taslakta, elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde taksit sayısı 6 ay ile sınırlandırılırken; beyaz eşya ve mobilya alımlarında taksit üst sınırı 12 ay olarak belirlenmiştir. Gıda ve akaryakıt alımlarında taksitlendirmeye herhangi bir şekilde olanak verilmemiştir." Bir diğer düzenleme taslağıyla da binek araç alımında kullanılacak taşıt kredilerine yeni sınırlamalar getirildiğini ifade eden Öztekin, şöyle konuştu:

TAŞITA PEŞİNAT GELDİ
"Bu sektörde kullanılacak kredilerde, konut kredilerinde olduğu gibi, kredi kullananların kredi tutarına bağlı olarak kredi teminat oranı uygulamasına gidilecek. Hazırladığımız taslakta kredilendirme oranı, taşıt değerinin 50 bin lira ve altı olması halinde yüzde 70; taşıt değerinin 50 bin lirayı aşması halinde ise bedelin 50 bin liraya kadar olan kısmı için yüzde 70, 50 bin liranın üstünde olan kısmı için yüzde 50 olarak sınırlandırılmaktadır. Konut kredileri hariç tüketici kredilerinin vadesinin 36 ayı, taşıt kredilerinin vadesinin ise 48 ayı geçmemesi öngörülüyor."