Ekonomiye paket dopingi

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Türk şirketlerine ödül veren Erdoğan, 'Demokratikleşme paketi ekonomide de Türkiye'ye yeni bir ufuk açacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2013 Güncelleme 02 Ekim 2013, 00:56
Ekonomiye paket dopingi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Engineering News Record (ENR) dergisinin 2013 yılı için yaptığı değerlendirmede, dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Türk firmalarına ödüllerini verdi. Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan, demokratikleşme paketinin tüm alanlarda olduğu kadar ekonomide de Türkiye'ye yeni bir ufuk açılmasını sağlayacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, şu mesajları verdi:
* Türkiye firmalarının 1972-2003 arasında üstlendikleri proje miktarı 46 milyar dolarken, 2003'ten bugüne kadar ise 214 milyar dolar. Sadece 2012'de, yani son 1 yıl içinde üstlenilen miktar ise 27 milyar dolar. Yani 30 yılda elde edilen miktarı biz şimdi 1 yılda, 13, 14 ayda yaklaşık elde edebiliyoruz.
Gittiğim birçok ülkede müteahhitlerin yatırımlarını görüyorum, bundan büyük memnuniyet duyuyorum.
* Demokratikleşme paketi ekonomide de Türkiye'nin önünde yeni bir ufuk açılmasını sağlayacak. Zira demokrasi ekonomiyle atbaşıdır. Biz 11 yıldır buna gayret ettik, bunu başardık.
* Türkiye'de demokrasi güç kazandıkça ekonomi de güç kazandı. Demokratik reformlar geldikçe Türkiye'ye yatırım geldi.
* Demokrasiden asla taviz vermedik. Ekonomiyi de bu sayede, böyle sağlam ve güvenilir bir zeminde 11 yıl içinde 3 kattan fazla büyüttük.

ÇALIK GRUBU'NA 2 ÖDÜL
'Yurt dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni'nde Çalık Holding bünyesindeki Çalık Enerji ile GAP İnşaat ödüle layık görüldü. Çalık Enerji, 2013 yılı ENR listesinde 111'inci sıraya yükseldi. GAP İnşaat da 'Yurt dışı Müteahhitlik Hizmetleri' ödülüne layık görüldü.

SEKTÖR ÖNEMLİ MESAJLAR VERİYOR
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, müteahhitlik sektörünün son 41 yılda 7 bin 261 proje ile 260 milyar dolarlık toplam taahhüt üstlendiğini belirterek, "Toplam müteahhitlik işlerinin yüzde 80'i son 12 yılda alındı" dedi. Yurt dışında aldığı birçok proje ile çeşitli ödüllere layık görülen müteahhitlik sektörünün dünyaya önemli mesajlar verdiğini kaydeden Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı olarak firmalara kesintisiz hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.