Bir devir sona eriyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi'nin portföyünün küçüldüğünü; bu nedenle yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Şimşek, idarenin kamu-özel yatırımı çerçevesinde bir uzmanlık birimine dönüştürülmesinin planlandığını bildirdi.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2013, 15:49
Bir devir sona eriyor

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Şimşek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ Hisse Devri İmza Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Şimşek, "Kalkınma Bakanımızla konuştum, Özelleştirme İdaresi'ni bir kamu-özel yatırım çerçevesinde bir uzmanlık birimine dönüştürelim diye görüştüm. Esas bu birim bu görevi görsün diye şu anda bir çalışmamız var. Portföyle bakıyorsunuz, şu anda üzerinde çalıştığımız Milli Piyango var onu yılın ikinci yarısında tamamlayacağız. Limanlar yakın zamanda bitecek. Elektrik üretiminden bahsediyoruz onu da hızlandıracağız. Geriye portföy küçülüyor dolayısıyla önümüzdeki dönemde özelleştirme idaresinin yeniden yapılandırılmasına ihtiyacı olacak." dedi.

Elektrik dağıtımının yüzde 76'sının özel sektörde olduğunu belirten Şimşek, tamamının özel şirkete geçtiği günü 4 gözle beklediğini anlattı.

Dağıtım şirketlerinin özel sektöre geçmesi ile enerji fiyatlarında nisbi oranda düşebileceğini vurgulayan Şimşek, özel sektörün kayıp kaçakla ciddi bir şekilde mücadele edeceğini; bunun da ücretlere yansıyacağını dile getirdi.


AFYON'DA 30 YIL YETECEK KÖMÜR VAR
Konuşmasında Afyon'daki kömür yataklarından bahseden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise buraya 5 milyar dolar yatırım yapılması gerektiğini aktardı. Bir milyar tona yakın yaklaşık 30 yıl yetecek kadar kömürün olduğunu söyleyen Taner Yıldız, " Yakın bir süre içinde oranın da ihalesini vereceğiz. İnşallah Afyon'un kaymağını artık tüm Türkiye yiyecek." diye konuştu.