Fransız kalmadılar

Türkiye'deki kentsel dönüşüm hareketi, Fransa'ya model olacak. Varoş bölgelerin ve şehirlerdeki eski yapıların değişimi için Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanılacak

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Fransız kalmadılar
Fransa'nın Cannes şehrinde önceki gün başlayan ve Türkiye'nin 'onur ülke' olarak yer aldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'i değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, fuarda kurulan Türk Çadırı ile şirketlerin projelerini başka ülkelere pazarlama şansı bulduğunu, Türkiye'nin dünya emlak piyasasında hatırı sayılır bir noktaya geldiğini söyledi.

OYUN KURUCU ÜLKE
Fuar öncesinde Fransa'daki göçmenlerin oturduğu varoş bölgelerde ve şehirlerin eski yapılarında değişim için görüşmeler yaptıklarını belirten Bayraktar, bu dönüşümde Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanılacağını açıkladı. Bayraktar, Türkiye'de başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile sadece şehirlerin fotoğrafının değişmeyeceğini, aynı zamanda ekonomide büyük bir hareketlenme yaşanacağını belirterek, şunları kaydetti: "6.5 milyon konutun yenilenmesi, birçok sektörde canlılığa neden olacak. Türkiye dünyada inşaat sektörüne yön veren oyun kurucu ülke konumuna gelecek."


BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
VARYAP-GAP İnşaat Ortak Girişimi'nin inşa ettiği Metropol İstanbul, MIPIM Fuarı'nda ilgiyle karşılandı. Metropol İstanbul standını, işadamlarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da ziyaret etti.


BURÇİN GÖKTAN
CANNES


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.