THY uçuyor ihracat artıyor

Avrupa'daki krizle bu bölgeye ihracatı azalan Türkiye yeni pazarlar keşfetti. THY Afrika ülkelerine uçuşu artırdı, satışlarımız katlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 00:50
THY uçuyor ihracat artıyor

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayoluyla ulaşım sağlanan ülkeler Türkiye'nin ticaretinde gözle görülür artış olduğunu, söyledi. yıldırım, "Son 10 yılda 64 ülke ile sivil havacılık anlaşması yaptık. Bunların 38'ini Afrika ülkeleri oluşturdu. Yaptığımız bu anlaşmalar ile Afrika ülkeleri ile olan dış ticaretimizi önemli ölçüde artırdık. Uganda ile dış ticaret hacmimiz 21.4 kat, Tanzanya ile 20.4 kat, Kenya'yla ise 15.4 kat artış gösterdi'' dedi. Bakan Yıldırım, "Afrika sürekli büyüyen bir pazar var. Afrika ile ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için girişimcilerimize Afrika'yı kolay ulaşılır kılmanın yollarını açıyoruz'' dedi.

HOSTESLERE GREV UYARISI
Türk Hava Yolları'ndan grev gerginliği ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Hava-İş Sendikası, çalışanları ve Türk Hava Yolları'nı hiç kimseye yarar sağlamayacak bir grev macerasına sürüklemeye çalışmaktadır. Türk Hava Yolları çalışanlarının bu yaklaşıma prim vermeyeceklerine, dünyanın sayılı havayolları arasına taşıdıkları şirketlerine ve işlerine sahip çıkacaklarına inancımız sonsuzdur."