Minik Beyonce'a Türk imzalı oda

Türk tasarımcı Şafak Çak, dünyaca ünlü isimlerin gözdesi oldu. Beyonce, önce yatağının tasarımını şimdi de minik kızının odasını Çak'a emanet

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2013 Güncelleme 21 Ocak 2013, 00:00
Minik Beyonce’a Türk imzalı oda

İÇİNDEKİLER

Jennifer Lopez'den Paris Hilton'a, Kelly Rowland'dan Sting'e ve Jessica Alba'ya kadar dünyaca ünlü pek çok ismin evinde imzası olan Türk tasarımcı Şafak Çak, minik Beyonce'un odasını tasarlamak için kolları sıvadı. Daha önce Beyonce'a Osmanlı esintileri taşıyan bir yatak dizayn eden Çak, Beyonce'un kızı Blue Ivy Carter'ın odasında ise mavi rengini tercih edeceğini söyledi. Odanın tavanını bulut şeklinde yastıklarla kaplayacağını kaydeden Çak, "Modern bir oda olacak. Mart ayında Beyonce ile toplantı yapacağız. Beyonce'un da isteklerini dikkate alarak, tasarıma son halini vereceğim" dedi. Çak, ünlü yıldızın sahne şovunda kullanması için de bir obje tasarlayacağını kaydetti.

ABD'DEN TALEP YAĞIYOR
Kendisine önceden daha çok Dubai, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler'den talep geldiğini anlatan Çak, "Jennifer Lopez'e yaptığım koltuktan sonra, ABD'den yoğun sipariş almaya başladım. Ünlü yıldızlardan bardak tasarlamamı isteyenler bile oluyor" diye konuştu.

100 BİN DOLARLIK YATAK
Beyonce, Şafak Çak'a daha önce Osmanlı temalı bir yatak ve ek olarak da yine Osmanlı tarzı bir DVD odası siparişi vermişti. Tamamen el oyması olan yatak, 100 bin dolara mal olmuştu. Beyonce, "Kendine özgü çizgisi ile geleceğin modasını yaratan biri ile çalıştığım için şanslıyım" demişti.

PARİS İHTİŞAM SEVİYOR
Şafak Çak, Paris Hilton'a 60 kişilik bir yemek masası tasarladığını söyleyerek, "16 metre uzunluğundaki, el oyması, parlak fuşya rengindeki masayı görünce Hilton çok etkilendi. Masanın ardından, altın ve gümüş kaplama bir yatak siparişi verdi" dedi. Jennifer Lopez'e de yatak yapan Çak, son olarak Lopez'e konserlerinde kullanması için taht tasarladı.

STİNG'İN MERMERLERİ TÜRKİYE'DEN GİTTİ
Ünlü yıldız Sting'in New York'taki 17 milyon dolarlık penthouseunun yer döşemelerini ve 3 adet banyosunu da iç mimar Şafak Çak tasarladı. Çak, Sting'in sade tasarımları tercih ettiğini söyleyerek, "Döşemelerde ve banyolarda doğal mermer kullandım. Tüm mermerleri Türkiye'den götürdüm" dedi.


ÖZLEM KAMER TERCANLI