Emekliye 5 yıldızlı tatil

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, emeklileri evlerinde harcayacakları kadar masrafla 1 ay otelde ağırlayabileceklerini, bunun için kamu bankalarıyla görüştüklerini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2013 Güncelleme 19 Ocak 2013, 00:58
Emekliye 5 yıldızlı tatil

İÇİNDEKİLER

Emeklilere 5 yıldızlı otellerde 1 ay tatil yapabilme müjdesi geldi. Aldıkları düşük ücretlerle tatil yapamayan milyonlarca emekli artık bu imkana kavuşacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kamudaki yaz kampları kapatılsın, gerekirse otellerle anlaşırız" önerisine, otelcilerden "Kesinlikle destekleriz" cevabı geldi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Gerek çalışanları gerekse emeklileri, alım güçlerini zorlamayacak anlaşmalarla, Türkiye genelindeki otellerde ağırlamaktan memnuniyet duyarız" dedi.

FİYAT ÇOK UCUZ OLACAK
Tüm emeklilerin, özellikle kış dönemlerinde 1 ay otellerde tatil yapabilecekleri bir uygulama için de çalışma başlattıklarını söyleyen Ayık, "Emeklileri 1 ayda kendi evlerinde harcayacakları paralara otellerde ağırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. Ayık, en büyük emekli portföyüne sahip kamu bankaları ile görüşmelere başladıklarını, yakında bu konuda bir netice alacaklarını kaydetti. Özellikle sezon başı ve sezon sonlarını kapsayacak şekilde emeklilerin bütçelerini sarsmayacak öneriler sunduklarını anlatan Ayık, "Hükümet de yaşlılara bakım sigortasıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Bununla ilgili de bir öneri getireceğiz" ifadelerini kullandı.

'İSTİHDAMI ARTIRIR'
Osman Ayık, kendileri ile yapılacak anlaşmalar sonrasında, hem turizm sektörünün destekleneceğini hem de emeklilere daha iyi şartlarda tatil yapma olanağı doğacağını söyledi. Uygulamanın turizmdeki istihdama da katkıda bulunacağını kaydeden Ayık, "Sistem uygulanırsa, otellerin sezonluk çalıştırdığı istihdamı sürekliye çevirmesine de olanak sağlanır" dedi.

Dilek TAŞ AYDIN