KAFALAR KARIŞIYOR
Gıda sanayiinde tatlandırıcı olarak kullanılan mısır şurubunu, Prof. Dr. Bingür Sönmez 'çağın vebası' olarak nitelemişti. Yine İstanbul Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar da pancar şekeri yerine kullanılan yapay tatlandırıcıların pankreas kanserine neden olabildiğini belirtmişti. Prof. Funda Elmacıoğlu ise mısır şekerinin de diğer basit şekerler gibi doğal bir şeker olduğunu söyledi. Uzmanların farklı açıklamaları ile kafası karışan vatandaşlar, "Bakanlık her gün evimize giren bu ürünlerle ilgili açıklama yapmalı" dedi.
AĞIR CEZALAR GELİYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gofret, waffle ve dondurma külahında çıtırlık sağlamak amacıyla kullanılan boraksın Türkiye'de yasak olduğunu açıkladı. Yasak olan maddeyi gıdada kullanan üreticinin gözünün yaşına bakılmayacak. Bakanlık, piyasadan ve üretim imalathanesinden aldığı numunelere yaptığı analizde boraks bulursa, firmayı uyarmadan ifşa yoluna gidecek. Ani baskınlarla hem market raflarından hem de imalathanelerden numune alınarak incelemeye tabi tutulacak. Analiz sonuçlarında boraks tespit edilmesi halinde üretici firma uyarılmadan cezalandırılacak.
Hüsniye ORAL