Enerji Türkiye'den hızlı büyüyor

Enerji Bakanı, YEDAŞ toplantısında, 2023'de elektrik tüketiminin 2 kat artacağını söyledi Ahmet Çalık ise elektrik dağıtımında küresel bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2012 Güncelleme 22 Temmuz 2012, 00:00
Enerji Türkiye’den hızlı büyüyor

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Samsun, Çorum, Amasya, Sinop ve Ordu illerini kapsayan Çalık YEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi toplantısı için dün Amasya'ya geldi. Toplantıya Bakan Yıldız'ın yanı sıra Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Enerji CEO'su Dr. Osman Saim Dinç, bölge valileri, belediye başkanları ve sektör temsilcileri de katıldı.

YILDIZ: İL İL GEZİYORUZ
Elektrik dağıtımında yaşanan sorunları tespit için il il gezdiğini aktaran Enerji Bakanı Yıldız, "Sorunları halının altına süpürmüyoruz. Konuşuyor, çözüyoruz. İyi örnekleri cesaretlendiriyoruz" dedi. Enerji sektöründeki büyümenin Türkiye'nin büyüme hızından daha yukarıda seyrettiğini aktaran Yıldız, "Şu anda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.8 daha fazla elektrik tüketiyoruz. 10 yıl önce kişi başına elektrik tüketimi 1.800 kilovat iken şu anda 3.600 kilovat. Başbakanımız 2023 hedefinde bize ülke genelinde 500 milyar kilovat elektrik tüketim hedefi verdi. Bu, şu anki tüketimin iki katına çıkması anlamına geliyor. Buna hazır olmalıyız" dedi. Toplantıya katılan yetkililer, YEDAŞ'ın çalışmalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, şiketin özelleştirme aşamasında geçiş sürecinde yaşananlardan daha kaliteli hizmet sunduğunu anlattı. Çalık YEDAŞ Gene Müdürü Nurettin Türkoğlu, hedeflerinin 'Avrupa Mükemmeliyet Ödülünü' almak olduğunu söyledi.


'HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK'
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, YEDAŞ Elektrik Dağıtım bölgesinde yer alan müşterilerine Paris ve Roma gibi Avrupa şehirlerinde yaşayanlardan daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini belirterek, "Bizim dağıtım bölgemizde yaşayanlar buralardan daha kaliteli hizmet alacaklar" dedi. Kısa süre önce Kosova Elektrik Dağıtım ihalesine Limak Grubu ile birlikte girdiklerini hatırlatan Ahmet Çalık, "Önümüzdeki günlerde ilk yurtdışı elektrik dağıtım işine başlıyoruz. Bu işi de YEDAŞ ekibi yapacak. Hedefimiz bölgede elektrik dağıtım hizmetlerini veren küresel bir marka olmak" dedi. 2011 yılı itibariyle elektrik dağıtım sektöründe "Çalık" markası ile faaliyet gösteren YEDAŞ, elektrik altyapı yatırımını kamu dönemine nazaran 4 katına çıkararak her yıl 100 milyon TL yatırım büyüklüğüne ulaştı.

YERİN 500 METRE ALTINDA İLK İFTAR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ramazan ayının ilk iftarını, yerin 500 metre altında yaptı. Yeni Çeltik Linyit İşletmesi'ndeki iftarda Yıldız'ın menüsu tavuk, karpuz, domates, soğan, biber, salatalık ve meyveden oluştu. Maden işçileri ile sohbet eden Bakan Taner Yıldız, "Sizin işiniz çok zor. Sizin sevabınız da bu yüzden bizden çok. Buradan çıkan kömürün tamamı fakirlere dağıtılıyor" dedi


Mehmet NAYIR