Ekmeğimizle oynuyorlar
Giriş Tarihi:
2006 yılında en fazla ekmek tüketen ülke olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Türkiye'de, kişi başı yıllık ekmek tüketimi 200 kiloya ulaşıyor. Mis gibi kokusu, kabarmış görüntüsü ile Türk insanının günde 120 milyon adet tükettiği ekmekte bile hile yapılıyor. Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi Oda Başkanı Sedat Kuru, 'kepekli ve çavdar' diye yediğimiz ekmeklerin birçoğunun boya katılarak renginin değiştirildiğini söyledi. Kuru, ekmek tebliğine göre bunun yasak olduğunu belirterek, "Yediğimiz ekmeğin gerçekten kepekli ekmek olup olmadığını ayırt etmemiz çok zor. Bazı firmalar yüksek kazanç uğruna, halkı kandırıyor" dedi.
SUNİ KEPEKLİ
Beslenme Uzmanı, Diyetisyen Sumru Özbay ise, kepekli ekmek yapımında birçok firmanın gerçek kepekli un kullanmadığına dikkat çekti. Özbay, şöyle konuştu: "Kepekli ekmek işlenmemiş buğdaydan yapılır. Ama bazı firmalar, işlenmemiş buğday yerine, ekmeğin içine sonradan kepek atıyor. Böylece suni kepekli ekmek üretimi yapıyorlar."
ÖZLEM KAMER TERCANLI
SUNİ KEPEKLİ
Beslenme Uzmanı, Diyetisyen Sumru Özbay ise, kepekli ekmek yapımında birçok firmanın gerçek kepekli un kullanmadığına dikkat çekti. Özbay, şöyle konuştu: "Kepekli ekmek işlenmemiş buğdaydan yapılır. Ama bazı firmalar, işlenmemiş buğday yerine, ekmeğin içine sonradan kepek atıyor. Böylece suni kepekli ekmek üretimi yapıyorlar."
ÖZLEM KAMER TERCANLI