İnatçı mal sahibi savcıyı havale!

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında vatandaşa yıkılacak binası için 3 farklı teklif götürülecek. 3 teklife de 'Hayır' yanıtı veren derdini savcıya anlatacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2011 Güncelleme 07 Kasım 2011, 02:16
İnatçı mal sahibi savcıyı havale!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İktidarımıza mal olsa da kaçak yapıları yıkacağız" diyerek düğmeye bastığı kentsel dönüşüm için hazırlanan yasanın ayrıntıları belli olurken; yasada depreme karşı hazırlık unsuru ön planda yer alacak. Deprem hattındaki illerde depreme karşı kentsel dönüşümün nasıl yapılacağını belirleyecek yasanın adında 'depreme karşı hazırlık' ifadeleri de geçecek. Depreme karşı risk taşıyan binaların kamulaştırılmasını öngörecek taslağın, Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Meclis'ten geçirilerek yasalaştırılmasına karar verildi.

ÖZEL BİR MADDE...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm ve kamulaştırmada vatandaşın kesinlikle mağdur edilmeyeceğini belirtirken; yasada, sunulacak 3 farklı öneriyi kabul etmeyenler için özel bir madde olacak. Binaları depreme dayanıklılık testinden geçemeyen, 'Acil yıkılması gerekir' grubuna giren ve devletin önerdiği 3 seçeneği de kabul etmeyen vatandaşlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Taslağın bayram sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HIZLANIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasal düzenlemeyle projeye hız kazandırmayı planladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Tüm belediyelerimizle beraber ülke genelinde bu şekilde zemin etütlerinden tutunuz, depreme dayanıklılık gibi, bütün binaların incelemelerine varıncaya kadar kentsel değişim dönüşüm projelerini de uygulamaya koyma gayreti içinde olacağız. Vatandaşlarımızın da bizi anlayışla karşılayacağına inanıyorum."


Mehmet Ali BERBER