'Rock'a turist akacak

Bon Jovi'nin Temmuz ayında İstanbul'da vereceği konsere turist akını yaşanırken, 550 TL'ye satılan biletler bile kapışıldı. 55 bin kişilik Arena Stadı'nın tıklım tıklım dolması bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2011 Güncelleme 12 Nisan 2011, 15:30
’Rock’a turist akacak

İÇİNDEKİLER

8 TEMMUZ'da Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilecek Bon Jovi konserinin ve 19 Haziran'da Maçka Küçükçiftlik Park'ta Iron Maiden'ın konser vereceği Sonisphere Festivali'nin sahne önünde 295-400 TL ve Diamond Ring'de (pırlanta yüzük) 550 TL olan biletleri adeta kapışılıyor. Özellikle yüksek fiyatlı biletlere talebin çok yoğun olduğunu anlatan organizasyon yetkilileri, Arap ülkelerinden özel konser turları düzenlendiğini söyledi.

Organizasyon yetkilileri, geçen yıl İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirilmiş olan Sonisphere Festivali'ne 2 bin 500 yabancının katıldığını, bu yıl başta Bon Jovi'ninki olmak üzere hem konserlere hem de festivale yabancı akını olacağını ifade etti. Bon Jovi'nin konser vereceği Arena Stadı'nda yaklaşık 60 bin kişinin olacağı ve hasılatın 15 milyon lirayı geçeceği belirtiliyor.

U2 PARA BASIYOR
İrlandalı rock grubu U2'nun, '360 Derece' adlı dünya turu hasılat rekoruna gidiyor. Geçen Eylül ayında İstanbul'da da konser veren grup, önceki gece Brezilya'nın Sao Paolo kentinde hayranlarıyla buluştu.
20'den fazla konser daha verecek olan U2'nun hasılatının 770 milyon doları bulması bekleniyor.