Pahalı satanı biliyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 16:34
Pahalı satanı biliyoruz

İÇİNDEKİLER

Tarım Bakanı Mehdi Eker, ithal edilen gerek canlı, gerek kasaplık hayvan, gerekse karkas etlerin hepsinin sağlıklı ve güvenilir olduğunu açıkladı. Besi danası ithalatının devam ettiğini, şu ana kadar 50 binin üzerinde ithalat gerçekleştirildiğini söyleyen Eker, "Yalnızca ithalat çabası içinde değiliz, Türkiye'deki esas kaynağı büyütmeye çalışıyoruz" dedi.

Kısa sürede piyasayı dengelemek açısından et ithalatının gerekli olduğunu belirten Eker, şunları kaydetti: "Piyasalarda, ithalat kararını aldığımız tarih itibariyle kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında yüzde 20-
21 oranında düşüş var. Tüketici için bu gerekli. Bazı firmalar, bu durumu istismar etmek istiyor. Ucuz alıp pahalıya satıyorlar. Tüketicilerimiz bu marketleri biliyor; kendisi denetlesin, hangi markette ucuzsa orayı tercih etsin. Çünkü bunların kalite, sağlık ve hijyen açısından bir fark yok." Eker ayrıca, kırmızı et sektöründen çekileceğini açıklayan firmaların 'kârdan zarar ederiz' endişesi taşıdığını, bunun, hayvancılık politikalarını etkilemeyeceğini vurguladı.