Mağazaları Anadolu kurtardı

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Mağazaları Anadolu kurtardı
9 günlük Kurban Bayramı tatili ile boşalan büyükşehirlerde mağaza ciroları da düştü. Tatili yurt dışında geçiren ve özellikle para harcayan kesimin ülkede olmaması perakendecileri zora soktu. Bu arada tatili evinde geçiren Anadolu halkı ise bayram alışverişleriyle perakendeciye nefes aldırdı. Anadolu'da mağaza sayısı yüksek olan markalar bu bayram satışlarını artırırken büyükşehirlerde olanlar zor günler geçirdi.

KİM, NE DEDİ?
* Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı: Biz zaten Anadolu'da yayın bir mağaza ağına sahibiz. Dolayısıyla Anadolu'daki mağazaların satışları bizi kurtarıyor. Ciroda yüzde 30 artış yaşadık.

* İpekyol' un ortaklarından Yalçın Ayaydın: Bu durumdan çok ciddi bir darbe almadık. Büyükşehirlerde ortaya çıkan açığı Anadolu'da yapılan alışverişler kapattı.

* Ahmet Said Kavurmacı (Aydınlı Grup): Dolar ve euro TL karşısında düşünce 9 günlük tatil alışverişi yurt dışına kaydı. Bizi de Anadolu cirosu kurtardı. Yüzde 15 artış sağladık.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler