Ülker İngiliz kardeş alıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2010 Güncelleme 22 Kasım 2010, 12:53
Ülker İngiliz kardeş alıyor

İÇİNDEKİLER

İngiliz bisküvi firması United Biscuits, kendisine talip olan Çinli Bright Food ie anlaşamayınca, Ülker'in yolu açıldı. İngiliz firma şimdi potansiyel alıcıları Ülker, Nestle, Amerikalı Kellog ve Çinli Cofco ile görüşmeye hazırlanıyor.

2011 YILINDA BİTECEK
Belçikalı lüks çikolata markası Godiva'yı 850 milyon dolara satın alan Ülker, satın almalara devam edeceği yönündeki açıklamaları sonrası İngiliz United Biscuits ile görüşmelere başladı. United Biscuits'in satış işleminin 2011'de bitirileceği ve fiyatın 2 milyar sterlini bulması bekleniyor. Satışlarının yüzde 85'ini Avrupa'da yapan United Biscuits'in Ortadoğu, Afrika ve Asya'da büyümek istediği biliniyor. Ülker ise bu konuda henüz açıklama yapmadı.

Avrupa'nın en büyüğü
United Biscuits'in gelirlerinin yüzde 85'i Batı Avrupa bölgesindengeliyor. United Biscuits sağlıklı ürünlere büyük yatırım yapıyor.McVitie's, Jacob's, KP ve Mini Cheddars gibi markalarıyla Avrupabölgesinde çok güçlü olan United Biscuits, dünya bisküvi pazarından yüzde 2.7'lik pay alıyor. Şirketin 2009 gelirleri 1.72 milyar dolar. Kârlılıkta ise yüzde 13.7'lik artışla, 355 milyon dolaryakalandı.