Dolar düşmeye devam edecek mi?

Avrupa'daki bankaların ekonomik şoklara dayanıklılığını ölçme amacıyla yapılan stres testleri sonuçları beklenirken kur ve faizde aşağı yönün devam etmesi, ancak kısa vadede düşüşlerin dolar/TL'de 1.50, faizde yüzde 8 bileşik ile sınırlı kalması bekleniyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Dolar düşmeye devam edecek mi?
ABD borsaları ekonomi için gösterge kabul edilen 3M, UPS ve Caterpillar'ın açıkladığı güçlü sonuçların yatırımcılardaki toparlanma kaygılarını azaltmasıyla yükseldi. Asya borsaları ABD'de dün açıklanan güçlü şirket bilançolarının küresel ekonomide yavaşlama endişelerini hafifletmesiyle yükseldi, euro bugün açıklanacak Avrupa bankaları stres testi sonuçları öncesinde yatay seyir izledi.

Bugün açıklanması beklenen stres testi sonuçları öncesi piyasalarda genel olarak olumlu bir havanın hakim olduğunu belirten üst düzey bir bankacı, "Faizde yüzde 8 bileşik seviyelerine doğru düşüş devam ediyor. Dolar/TL'de ise biz 1.50 seviyesini hedef gösteriyoruz. Kısa vadede her iki piyasanın da aşağı yönlü hedef seviyelerini test edeceğini düşünüyorum ancak bu iki nokta da aşağıda kısa vadede test edilebilecek en düşük seviyeler olacaktır. Dolar/TL'de özellikle bireysel taraftan 1.50'li seviyelerden alım öngörüyoruz." dedi ve ekledi:

"Kuşkusuz ki bugünün en önemli gelişmesi stres testi sonuçları olacak. Bunun dışında İngiltere büyüme verileri ve Almanya'da IFO takip edilecek."

Öte yandan İspanyol gazetesi El Pais, İspanya'nın küçük ve orta ölçekli 18 mevduat bankasından bazılarının stres testlerini geçemediğini bildirdi. Açıklama euro dolarda sınırlı da olsa bir düşüşe neden oldu.

Dün dolar karsısında yüzde 1 değer kazanan euro, 1.2900 dolar seviyelerinde dar bantta işlem görüyor. İşlemciler euro/dolar paritesinde 1.2720 seviyesinin destek olduğu ve paritenin 1.2720-1.3030 arasında konsolide olduğunu kaydediyorlar. Bu bandın üzerine çıkılması halinde ise 1.3090-1.3125 seviyesinin test edilebileceği belirtiliyor.

Gösterge tahvilde bileşik faiz dün işlem bazında yüzde 8.14 ile dokuz ayın yeni en düşük seviyesine gerilerken bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 8.20/8.15 seviyesinden açıldı.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1.5230/1.5240 seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah 1.5180/1.5220 seviyesinden güne başladı. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi ise 1.2870 seviyesindeydi.

Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler