Memurun durumu ne olacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon farkı çıkması halinde memur maaşlarında nasıl bir değişim olacağını açıkladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Memurun durumu ne olacak?
Rixos Otel'de düzenlenen Kamu Yatırımları panelinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memura ek ödemeyle ilgili müjde verdi. Bakan Şimşek, enflasyon farkı çıkması halinde bunun memur maaşlarına ek ödeme olarak yansıyacağını, memurlara yapılacak bir puanlık artışın maliyetinin yaklaşık 780 milyon lira olduğunu açıkladı. Şimşek, ''Biz her zaman söyledik memurumuzu, emeklimizi, işçimizi, enflasyona ezdirmeyeceğiz. Geçmişte de ezdirmedik, ezdirmek bir kenara aslında 2002'den bu yana reel bazda baktığınız zaman memurlarımıza olsun, asgari ücretlimize olsun, emeklilere olsun çok ciddi reel maaş artışlarının olduğunu göreceksiniz'' diye konuştu.

HAZİRAN ENFLASYONU ÖNEMLİ


Maaşlara enflasyon farkında gözler, bu ayın enflasyon oranına çevrildi. Haziran ayında tüketici fiyatları sabit kalsa bile, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, yüzde 1.67 oranında enflasyon farkı alacak. Bütçe Kanunu uyarınca maaşlara 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yılın ikinci yarısı için yüzde 2.5 oranında zam yapılacak. Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Temmuz'da zamlı maaş alacak. Maaşlara enflasyon farkı verilmesi durumunda, önce haziran maaşlarına bu fark eklenecek, daha sonra buna yüzde 2.5'lik ikinci yarı zammı ilave edilecek. Enflasyon farkı gerekmezse, bu defa maaşlar doğrudan yüzde 2.5 oranında artacak.

YATIRIMCI TALİMATI

Öte yandan Mehmet Şimşek, vali ve vali yardımcılarına, "Yatırımcıya yardımcı olun" çağrısında bulundu ve yazışmaların kısa tutulmasını istedi.
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler