CIA: Türkiye’den özür diliyoruz

CIA, 2014 yılında Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’tan petrol aldığını iddia etti. Her iddiaları gibi bu da yalan çıktı ve CIA, Türkiye’den yazılı bir şekilde özür diledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2016 Güncelleme 17 Aralık 2016, 01:48
CIA: Türkiye’den özür diliyoruz

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nü besleyip büyüten, 15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişimine destek veren Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, Türkiye'den özür diledi!.. 2014 yılında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen ABD'li mevkidaşı John Kerry, Türkiye'nin DEAŞ'tan petrol aldığına ilişkin bilgileri olduğunu söyledi. Çavuşoğlu bu iddiaya sert tepki gösterdi ve, "Size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri... Bu çok ciddi bir itham. Bana bunun belgelerini verin" dedi.

ASFALT FABRİKASI
CIA'nın iddiası aslında 'koca bir yalan'dı. Çavuşoğlu, Kerry'yi her gördüğü yerde bu belgeyi istedi. Sonunda CIA, uyduruk bir belgeyi Kerry'ye, o da Çavuşoğlu'na verdi. Türkiye'de bazı koordinatların yer aldığı dosya, Türk istihbarat birimlerince incelendi. Yetkilinin verdiği bilgiye göre, dosyadaki koordinatlar Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesine ait çıktı. Türkiye, ABD'ye sert tepki gösterince CIA, tarihi bir adım attı. CIA, yalan belge nedeniyle Türkiye'den yazılı şekilde özür diledi. CIA'nın özür dilemesi, sosyal medyada da trend topic oldu:

♦ CIA'nın özrü, çok önemli bir adım.
♦ ABD, özellikle siyasette doğru konuşmaz.
♦ CIA demek 'yalan ve darbe' demektir.
♦ FETÖ'ye destek verdikleri için de bir gün özür dileyecekler. Coming Soon...
♦ Amerikan çıkarları için özür dilediler.
♦ CIA veya NSA fark etmez. Hepsi yalancıdır.
♦ CIA bir iyilik yapıp Türk ajanlarını da açıklasa. Gerçi çoğunu biliyoruz ama...