Paris'te saldırı: En az 140 ölü!

Paris'te yaşanan terör saldırılarında en az 140 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı

Giriş Tarihi 13 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 14 Kasım 2015, 10:48
Paris’te saldırı: En az 140 ölü!

İÇİNDEKİLER

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Resmi olmayan bilgilere göre en az 140 kişi hayatını kaybetti.

Fransız polisi rehine krizinin yaşandığı Bataclan Konser Salonu'nda yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Konser salonunda rehin aldığı 100 kişiyi katleden 2 saldırgan polis tarafından ölü olarak ele geçirildi.



Stade de France yakınlarında da 2 intihar, bir bombalı saldırının meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.



Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi. Ülkeye düzenlenen ütün uçuşlar çift taraflı olarak iptal edildi. Fransa'da eğitim kurumları tatil edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande saldırılar sonrası orduyu göreve çağırdı.



Paris'i sarsan saldırıların ardından açıklama yapan Hollande olağanüstü hal ilan etti ve sınırları kapattıklarını söyledi.

HOLLANDE TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal etti. Elysee Sarayı'nın Twitter hesabından yapılan duyuruda Hollande'ın Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal ettiği ilan edildi.

OBAMA: FRANSA'NIN YANINDAYIZ
ABD Başkanı Barack Obama, Paris'teki saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, ABD olarak Fransa hükümeti ve halkının ihtiyaç duyduğu her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Fransa'nın ABD'nin en eski müttefiki olduğuna işaret eden Obama, "Fransız halkı tarih boyunca birçok kere ABD ile omuz omuza durmuştur. Şunu çok net vurgulamak isteriz ki terör ve aşırıcılığa karşı savaşta onlarla birlikteyiz" ifadesini kullandı.

Obama, "Bir kez daha masum sivillere korku vermeye yönelik çirkin bir teşebbüse tanıklık ettik. Bu sadece Paris'e yönelik, Fransa halkına yönelik bir saldırı değil, paylaştığımız tüm insanlık ve evrensel değerlere karşı bir saldırı. Fransa halkı ya da onların savunduğu değerler üzerinde korku saçabileceklerini düşünenler yanılıyor" diye konuştu.

Amerikan halkının, Fransız halkının yaşam, özgürlük ve mutluluk peşinde olmaya olan bağlılığından güç aldığını kaydeden Obama, "Bu teröristleri adalet önüne çıkarmak ve halklarımızın yakasını bırakmayan her türlü terör şebekesinin peşine düşmek için Fransız halkı ve dünya genelindeki uluslarla birlikte çalışma yolunda gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Saldırılarla ilgili detayları henüz bilmediklerini, arkasında kimin olduğuna dair bu aşamada bir spekülasyon yapmak istemediğini, olayların akışının hala sürdüğünü ifade eden Obama, "Cumhurbaşkanı Hollande'ı bu zamanda aramamayı tercih ettim çünkü şu anda çok meşgul olduğunu tahmin ediyorum" diye konuştu.