Orman'dan dev adım!

Beşiktaş'ın borçlarını takvime bağlamak için İsviçre'nin Nyon kentine giden Orman önemli ilerlemeler sağladı. Kartal'ın yeni patronu bugün de Manuel Fernandes'le görüşme yaparak durumunu masaya yatıracak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2012 Güncelleme 30 Mart 2012, 02:11
Orman’dan dev adım!

İÇİNDEKİLER

Fikret Orman'dan Nyon çıkarması... Geçtiğimiz pazar günü Beşiktaş'ta başkanlığa getirilen Orman, Siyah-Beyazlı kulübün başta UEFA olmak üzere alacaklı olan yabancı kulüplerle sorunlarını çözmek için dün UEFA yetkilileriyle bir görüşme yaptı.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER
Yanına yönetim kurulu üyelerinden Tamer Kıran'ı da alan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Siyah- Beyazlı kulübün UEFA ve diğer kulüplere olan borçlarını yapılandırmak için görüşmelerde bulundu. Nyon'da yapılan zirveye UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino da katıldı. Bu görüşmenin çok sıcak bir ortamda geçtiği öğrenilirken 2008-09 sezonu başında İtalyan ekibi Udinese'den transfer edilen Zapotocny ve Sivok için yaşanan anlaşmazlık da masaya yatırıldı. Bu görüşmeye Udinese kulübü temsilci göndermezken Fikret Orman tercümanlar aracılığıyla Udinese'li yetkililerle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

UZLAŞMA İÇİN İLK ADIM
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman UEFA yetkilileriyle yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Yeni göreve geldiğimiz için kendileriyle önce bir tanıştık. Her konuda anlaşmaya varabileceğimizi söyledik. Geçmişle ilgili bütün problemleri çözeceğimizin garantisini verdik. Onlar da iyimser bir yaklaşımda bulundu" ifadesini kullandı.

FERNANDES ZİRVESİ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bugün de Fernandes'le bir görüşme yapmayı planladığı öğrenildi. Portekizli futbolcuya Avrupa kulüplerinden sürekli teklifler gelmesi nedeniyle Orman'ın Fernandes'in görüşünü alacağı ortaya çıktı. Portekizli yıldızın takımda kalmasına sıcak bakan Orman'ın yıldız oyuncunun ayrılmak istemesi halinde nasıl bir tavır alacağı ise merakla bekleniyor.

UDİNESE KÖŞEYE SIKIŞTIRDI
Beşiktaş Çek futbolcular Sivok ve Zapotocny için İtalyan kulübü Udinese ile bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro'ya anlaşmaya varmıştı. Ancak aradan geçen 4 yıl içinde Siyah-Beyazlı kulüp ödemeleri gerçekleştiremeyince Udinese UEFA'ya başvurarak Beşiktaş'ı şikayet etmişti. Fikret Orman öncelikle Udinese'ye olan borcu ödeyerek güven sağlamayı planlıyor.