Kartal'a uçuş izni yok

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Samsunspor'la 1-1 berabere kaldı...

Giriş Tarihi 18 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2011, 22:55
Kartal’a uçuş izni yok

İÇİNDEKİLER

Arka arkaya aldığı 4 galibiyetle çıkış yakalayan Kara Kartal, önce İstanbul BŞB ile, bu hafta da Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak zirve yarışında ciddi bir yara daha aldı.

Maçtaki karşılıklı goller Murat ve Edu'dan gelirken Beşiktaş bu sonucun ardından 29 puana yükseldi. Samsunspor ise 12 puana çıktı.

Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkoviç, hafta içinde kaleci Ahmet Şahin, Mustafa Sarp ve Ergün Teber'in karşılıklı olarak sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle kadroda değişiklik yaptı, ilk kez Yenal, Anıl'a ilk 11'de görev verdi.

Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhal ise sakat olan oyuncuların yerine ilk 11'de Mustafa Pektemek ile Da Silva'yı ilk kez sahaya sürdü.

İLK TEHLİKE EV SAHİBİNDEN
Samsunspor maça çok hızlı başladı. İlk dakikada Zenke sağ kanattan etkili bir bindirme yaptı. Zenke'nin güzel ortasında Murat Yıldırım altı pasın biraz gerisinde topla buluştu ve şutunu çekti. Top da kaleci Rüştü'de kaldı.

TOP KAYIPLARI
Maçın ilk 30 dakikasında iki takım da çok sayıda top kaybı yaptı. Top kayıplarının fazlalığı da oyundaki kaliteyi bir hayli düşürdü.

EV SAHİBİ YİNE KAÇIRDI

32. dakikada Samsunspor gole çok yaklaştı. Eski Beşiktaşlı Fink'in uzun pasında topla buluşan Zenke bomboş durumda şut çekmedi ve arkadaşlarına pas vermeyi düşündü. Beşiktaş defansı da araya girdi ve tehlikeyi daha fazla büyümeden önledi.



VE GOL GELDİ
Maçta Beşiktaş'a oranla daha iyi oynayan Samsunspor, aradığı gole 37. dakikada ulaştı. Hızlı gelişen atakta topla buluşan Zenke sol kanattan ilerledi ve pasını Bance'ye bıraktı. Bance'nin vuruşunda top Rüştü'den döndü. Dönen topa Murat Yıldırım sert vurdu ama top kaleci Rüştü'nün müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 1-0

Kalan sürede başka gol olmadı ve ilk yarı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

CARVALHAL MÜDAHALE ETTİ
Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhal, ikinci yarı öncesinde oyuna müdahale etti. İlk yarıda etkisiz bir görüntü çizen Holosko'yu saha kenarına alan Portekizli çalıştırıcı sahaya ise Edu'yu sürdü.

BASKI VAR GOL YOK
Beşiktaş, ikinci yarıda ilk 45 dakikaya oranla daha iyi bir görüntü çizdi. Siyah Beyazlılar oyunu çoğu zaman rakip yarı alana yığsa da gol pozisyonuna girmekte ise bir hayli zorlandı.

Oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden Samsunspor ise kontrataklarla gol aradı.



FARK 2'YE ÇIKIYORDU

Samsunspor 74. dakikada gole çok yaklaştı... Hızlı gelişen atakta Zenke topu götürdü ve pasını Fink'e verdi. Alman oyuncu da önce Egemen'i çalımladı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı ama pozisyonda Rüştü başarılıydı.

BERABERLİK GOLÜ GELDİ

Beşiktaş, 78. dakikada bir penaltı kazandı. Ceza sahası içindeki karambolde Edu, defansın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem de penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Edu da topu filelerer gönderdi ve skora denge geldi: 1-1

EDU KAÇIRDI
Siyah Beyazlılar, 84. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasına sol çaprazdan giren Edu, çok sert ve yerden bir şut çekti. Top da çok az farkla auta gitti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve maç 1-1 sona erdi...