Bir All-Star'ın büyük dramı

NBA'de şampiyonluk kazanan ilk Türk ve NBA'de All-Star seçilen ilk Türk unvanına sahip olan Okur'un sakatlığı nedeniyle basketbolu bırakması herkesi üzdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2012 Güncelleme 09 Kasım 2012, 00:00
Bir All-Star’ın büyük dramı

İÇİNDEKİLER

Mehmet Okur'dan şaşırtan karar... Milli basketbolcu aktif sporculuk hayatını noktaladığını açıkladı. Son olarak NBA takımlarından New Jersey Nets'te forma giyen 33 yaşındaki Okur, yaşadığı sakatlıkların ardından eski günlerine dönemeyeceğini anladığı için bu kararı aldığını bildirdi.

BÜYÜK GURUR YAŞADIM
14 yaşında basketbol hayatına başladığını vurgulayan Mehmet Okur, "Geç başladığım, ancak aradaki farkı kapatmak istercesine büyük bir azim, kararlılık ve aşk ile dolu dolu yaşadığım basketbol kariyerime, bireysel ve takım olarak sayısız başarılar sığdırma gururunu yaşadım. 2001 Avrupa Şampiyonası ikinciliği ile başlayan ilk milli takım başarıma, NBA'de şampiyonluk kazanan ilk Türk ve NBA'de All-Star seçilen yine ilk Türk olma unvanlarını ekledim.En üst seviyelerde yıllarca Türkiyemi en iyi şekilde temsil etmiş bir sporcu olarak, özellikle son üç yıldır ardı ardına yaşadığım sakatlıklardan dolayı, bütün geri dönme çabalarıma rağmen artık eski Mehmet Okur olamayacağımı anlamış bulunuyorum. 33 yaşındayken basketbolu bırakmak zorundayım" diye konuştu.

TÜRK HALKININ ORTAK ESERİYİM
Mehmet Okur basketbol kariyeri boyunca kendisine emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Türk halkının ortak eseriyim" dedi.

GENÇLERİN İDOLÜ OLDU
Mehmet Okur NBA'de ki diğer oyuncularımızdan Hidayet Türkoğlu ile birlikte gençlerin idolü oldu. Okur üst düzey takımlarda oynadı.

BASKETBOLA ÖNCE OYAK'TA BAŞLADI
Basketbol yaşantısına Oyak Renault'ta başlayan Okur daha sonra TOFAŞ, Efes, Detroit Pistons, Utah Jazz ve son olarak New Jersey Nets'de oynadı.