Fenerbahçe'den müthiş zafer

Giriş Tarihi 20 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2011, 01:06
Fenerbahçe’den müthiş zafer

İÇİNDEKİLER

THY Avrupa Ligi (Turkish Airlines Euroleague) Top 16 maçları başladı. Final Four hedefiyle başladığı Turkish Airlines Euroleague'de başarılı bir grafik çizen temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olimpiyakos'u 84-70 yendi.

Atina'da oynanan kıran kırana maçta ilk 3 periyotta iyi mücadele eden Fenerbahçe grubun en iddialı takımını evinde farklı yenerek muhteşem bir zafere imza attı.

Karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan ve hücumdaki hataları nedeniyle skor bulmakta zorlanan Pire Olympiakos, üst üste 4 hücumda da skor bulamazken, Fenerbahçe Ülker, Ukic'in sayılarıyla farkı açtı.

İlk periyodun bitimine 2 dakikadan az bir süre kalıncaya kadar üstünlüğü elinde tutan sarı-lacivertliler, savunma ve hücumda etkili olmaya başlayan ev sahibi ekibin sayılarına engel olamayınca, 14-14'lük eşitlik sağlandı. Fenerbahçe Ülker, pota altını iyi kapatan Olympiakos'a karşı sayı bulmakta zorlanırken, ev sahibi ekip Erceg'in kaydettiği 2 sayılık basket ile ilk periyodu 18-16 önde tamamladı.
Olympiakos, 2. periyoda da hızlı başladı. Savunmada etkili olan ev sahibi ekip, 12. dakikada 6-0'lık seri yakalayarak, skoru 22-16 yaptı. Fenerbahçe Ülker, bu dakikadan sonra skorun daha fazla açılmasına izin vermedi ve 14. dakikada 24-23'lük skorla farkı 1'e indirdi. Oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe Ülker, 16. dakikada da 4 sayılık farkı yakaladı: 24-29. Devrenin bitimine 3 dakika kala, Pire ekibinin hatalarını kullanarak 33-26 ile farkı 7 sayıya çıkartan sarı-Lacivertli takım, daha sonra Olympiakos'un skorer oyununa yanıt veremedi ve devre 33-33 beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmanın 2. devresi, ev sahibi takımın hücumda aceleci oyunu ve hatalı paslarıyla başladı. Olympiakos'un isabetsiz atışları, sarı-lacivertli ekibi ilk dakikalarda üstünlüğe taşıdı. Tomas, Fenerbahçe Ülker'de aksayan isim olurken, bu periyotta Kaya 5. faulünü alarak oyun dışında kaldı. Papalukas'ın 27. dakikada kaydettiği 3 sayılık atışın potayı bulmasıyla 48-47 öne geçen kırmızı-beyazlı ekip, Spanulis ile sayı bulmaya devam etti ve Olympiakos, 3. periyodu 58-55 önde kapattı.

Karşılaşmanın son çeyreği de karşılıklı basketlerle başladı. Onan ve Papalukas'ın isabetli 3 sayılık atışları skoru artırırken, maçın 34. dakikası 64-63 ev sahibi lehine geçildi. Onan'ın skorer oyunuyla üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker, 36. dakikayı 70-65 önde geçti. Son dakikalarda sinirlenen ev sahibi ekibin oyuncuları skor üretmekte zorlanırken, bu durumdan hızlı hücumlarla yararlanan Fenerbahçe Ülker, Jasikevicius'un 3 sayılık atışı ve Preldzic'in potayı bulmasıyla karşılaşmanın 38. dakikasında farkı 11 sayıya çıkardı: 65-76. Moral olarak çöken rakibi karşısında maçın sonuna kadar üstünlüğü elinden bırakmayan Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın kaydettiği son saniye basketiyle sahadan 84-70'lük skorla galip ayrıldı.