Uzaylı istilası

EURO 2012'de İtalya'yı sahadan silerek futbol tarihine adını yazdıran İspanya, dünya basınının manşetlerini süsledi. Bild, İspanya için, "Değil dünyanın, uzayın en iyisi onlar" diye yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2012 Güncelleme 03 Temmuz 2012, 01:34
Uzaylı istilası

İÇİNDEKİLER

İspanya fırtınası dinmiyor... Önce 2008'de Avrupa Şampiyonluğunu, ardından 2010'da Dünya Kupası'nı ve önceki gün de İtalya'yı 4-0 yenerek 2012 Avrupa Şampiyonluğunu kazanıp üst üste 3. büyük turnuvada zirveye oturarak kırılması zor bir rekora imza atan Boğalar, dünya basınının manşetlerini süslüyor.

BUNLAR DÜNYALI DEĞİL!
İspanya için en ilginç yorumu yapan gazetelerden biri ise Alman gazetesi Bild oldu. İspanya'nın oyununu Barcelona'ya benzeten gazete, "Değil dünyanın uzayın en iyisi onlar. Barcelona gibi sanki bu dünyadan değilmiş de uzaydan gelmişler gibi oynuyorlar. Futbolda uzaylı istilası yaşanıyor" yorumunda bulundu. İspanyol Marca, "Tarihin en iyisi" derken, El Mundo Deportivo ve AS gazetesi ise, "Üçüncü kez şampiyon" manşetiyle zaferi duyurdu.

TARİH İSPANYOLCA YAZILIR!
Fransa'nın önde gelen gazetelerinden L'Equipe, "Tarih İspanyolca yazılır" derken, Brezilya'nın Globoesporte gazetesi ise, "Barça'nın oyun tarzıyla İtalya'yı devirdiler. üçüncü kez şampiyon olarak Avrupa futbolunu adeta tek başlarına fethettiler" yorumlarını yaptı.

İTALYA' DA BÜYÜK HÜSRAN
İtalya' da ise Corriere Dello Sport, "Bir rüyanın sonu" derken, La Gazzetta dello Sport, "Acı gözyaşları" manşetiyle çıktı.

İTALYA' DA DA KUTLANDI
İspanya'nın şampiyonluğu 4-0 yendikleri İtalya'da da İspanyol vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı.

İSPANYA UYUMADI
İspanya'nın EURO 2012'de İtalya'yı 4-0 yenip rekorlarla Avrupa Şampiyonu olması İspanya'da coşkuyla kutlandı. Başkent Madrid, Valencia ve Sevilla başta olmak üzere tüm İspanya sabaha kadar uyumadı.

TORRES'LER SAHAYA İNDİ
Üst üste 2 Avrupa Şampiyonası'nda gol atan tek futbolcu olan Torres, şampiyonluğu kızı Nora ve oğlu Leo ile kutladı.

KULÜBEDE ZAFER ÖPÜCÜĞÜ
Zafer gecesinin en ilginç anlarından biri Fabregas ile sevgilisi Daniella Simeaan'ın kulübedeki öpüşmesi oldu.

LEVENT TÜZEMEN
Bu İspanya'yı durdurmak zor
Başarı Barcelona ekolünün ürünü. Avrupa ülkeleri Barcelona'nın ürettiği bu ekolü yıkacak bir yol bulamazlarsa İspanya durdurulamaz.

ERMAN TOROĞLU
Futbolun hammalı olan yıldızlar!
İspanyollar maç boyunca hem ileri çıktılar hem geri koştular. Futbolun iki yönünü de oynadılar. Yıldızız demeden futbolun hammalı oldular.

BÜLENT YAVUZ
Barcelona forma değiştirmiş gibi
İspanya, sahada "Barcelona forma mı değiştirmiş" dedirtircesine oynadı. O kadar pas yaptılar ki İtalya'yı kendilerini zorlamadan yordular.