Panzer'e 'dur' dediler

Maça fırtına gibi başlayan Almanlar sonrasında neye uğradığına şaşırdı! Balotelli ile öne geçen Gök Mavililer, Almanya beraberliği ararken 2. golü aynı futbolcuyla buldu. Buffon kalesinde devleşti. Uzatma dakikalarında Mesut'un penaltı golü Panzerler'e yetmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2012 Güncelleme 29 Haziran 2012, 01:44
Panzer’e ’dur’ dediler

İÇİNDEKİLER

Euro 2012'de 2. finalist takım Almanya'yı yenen İtalya oldu. Böylece finalin adı İspanya-İtalya oldu Maç öncesinde futbol otoritelerinin favori takım olarak gösterdiği Almanya, yarı finalde beklenen futbolunu ortaya koyamayınca kaderine razı oldu.

ALMANLAR İYİ BAŞLADI!
Maça yüksek tempoyla başlayan Almanlar sağlı sollu ataklarla İtalyan kalesinin önünde cirit attı. Herkes Almanlar'dan gol beklerken Balotelli, İtalyanları çılgına çevire golü attı. Sol kanatta Alman savunmasını attığı çalımlarla etkisiz hale getiren Cassano'nun ortasında Balotelli altı pas içerisinde kafayı vurup topu ağlara göndermeyi başardı. Golde Cassano'nun inanılmaz bir becerisi vardı. Khedira''ın ceza sahası dışında çektiği inanılmaz şutta Buffon uçarak topu kornere çeldi.

36'DA FARK 2'YE ÇIKIYOR...
Bu pozisyondan 1 dakika sonra İtalyanlar farkı 2'ye çıkarttı. Montolivo'nun kendi yarı alanından sol kanattan attığı mükemmel uzun topta topla buluşan Balotelli, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahasına girer girmez çektiği sert şutla ağları sarsan Balotelli, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

DİSİPLİNLERİNİ KAYBETTİLER
Karşılaşmanın 2. yarısında Almanlar daha ataktı ama kontradan İtalyanlar da pozisyon buldu. Reus'un frikiğini müthiş çıkartan Buffon, Alman futbolcuların iyice morali bozdu. İtalyanlar'ın set ve hatasız defansı Panzerler'in oyun disiplinini bozdu. 90+2'de ceza sahası içerisinde Balzaretti elle oynayınca penaltı kararı geldi. Mesut'un vuruşu sadece skoru belirledi: 2-1.

FİNAL 1 TEMMUZ'DA KIEV'DE
İspanya ile İtalya arasında oynanacak olan EURO 2012 finali 1 Temmuz Pazar günü TSİ 21.45'de Kiev'de oynanacak. İki takım grup maçında 1-1 berabere kalmışlardı.

MESUT ÇARESİZ KALDI
Dün geceye kadar EURO 2012'nin en iyi futbolcusu olarak gösterilen Mesut Özil, dün gece Almanya'nın suskun isimlerinden biri oldu. 2-0 yenik duruma düştükten sonra beklenen gol bir türlü gol gelmeyince diğer Alman futbolcular gibi onun da morali bozuldu. Uzatma dakikalarında penaltıdan attığı gol Mesut Özil için teselli bile olmadı.

BALOTELLİ ATTI BUFFON TUTTU
Euro 2012'de finale yükselerek sürprize imza atan İtalyanlar, Balotelli ile Buffon'u milli kahraman ilan etti. Balotelli golleriyle Almanlar'ı teslim alırken kaleci Buffon turnuva boyunca gösterdiği performansı katlayarak ortaya koydu ve sayısız pozizyona gol imkanı vermedi.