Pumpum Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:33
Pumpum Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

10 çorba kaşığı mısır unu,
6 su bardağı su
2 dilim ekmek,
tuz,
karabiber
50 gram kıyma,
pastırma veya sucuk
100 gram margarin veya 1 kahve fincanı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Pumpum Çorbası Yapılışı

Mısır unu ve suyu bir tencereye alıp, tahta bir kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocağa oturtun ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Diğer taraftan bir tavada kıyma ile küp doğranmış ekmeği margarin veya zeytinyağında kavurun. Daha sonra kaynayan çorbanın içine katın (dilerseniz çorbanın içine 1 su bardağı süt de ilave edebilirsiniz, bu durumda mısır unu miktarını 1 çorba kaşığı çoğaltın). Tuz ve karabiberini ayarladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Bir tavada salçayı çok az zeytinyağı
zeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız
"Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...."
ile açın ve çorbaya ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra sıcak servis yapın.