LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 22 Kasım 2021

Basit hatalarla gelen yenilgi

GALATASARAY tamamen dolu tribünlerin avantajıyla Fenerbahçe'ye karşı ilk ve son 20 dakikada üstün oynadı. Feghouli karşı karşıya golü atamadı şutunda topu kaleci Berke'ye çarptırdı.
Geçiş oyunlarında kazanılan topları hızlı hücuma başarıyla taşıyan Galatasaray Halil, Kerem, Morutan üçlüsüyle yaptığı pas resitali sonunda Kerem'in akıllı vuruşuyla öne geçti. Gol sonrası Fenerbahçe alanları daraltıp Galatasaray'ın pas yapma alışkanlığını bozdu. İrfan Can'ın kullandığı akıllı toplara Mesut, doğru paslarla destek oldu.
İrfan Can'ın enfes pasında Mesut'un attığı gol Galatasaray savunmasının büyük ayıbıydı. Galatasaray emek harcayarak oya işler gibi gol attı ama aptalca gol yedi. Oyuna iyi başlayan Morutan da Feghouli de Kerem'in golünden sonra oyundan düştüler. Terim oyundan fizik olarak düşen Halil ile Morutan'ı çıkarmakta geç kaldı. Taylan orta alanı toparladı. Diagne fiziğiyle Fenerbahçe savunmasının rahatını bozdu.
Aanholt-Kerem ikilisinin solda oluşturduğu pas dialoğu Galatasaray'ı hücuma taşıdı. Cicaldau iki pozisyonda Berke'yi ve Kim'i geçemedi. Fenerbahçe'li Kim ile kaleci Berke Galatasaray'a gol izni vermedi. Diagne'nin kafayla attığı golün VAR'dan "Faul" olarak dönmesi şaşırtıcıydı. Galatasaray'ın kontrolsüz hücumu başına iş açtı. Pereira'nın Rossi hamlesi Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi.

Kim ve Berke görevini iyi yaptı

Morutan kötü oynadı