İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 27 Haziran 2015

Fener bu kadroyla 100 golü geçer

Transferler şimdiden etkisini gösterir. Formayı tehlikede gören Gökhan kariyerinin en iyi sezonunu geçirebilir. Fernandao ve imzaya kalan Nani ile Fener 100 gol barajına meydan okur. Yabancı kaleci transferiyle kalede yaşanacak rekabet de Fener'e yarar. Bütün iş artık teknik direktör Pereira'da

Geçen sezon kaybedilen şampiyonluğun ardından deyim yerindeyse Fenerbahçe'ye tam anlamıyla büyük bir deprem yaşandı.
Önce daha sezon bitmeden takımın başına kimsenin ruhu duymadan İtalyan sportif direktör Terraneo getirildi. Sonra malumun ilanı gerçekleşti ve İsmail Kartal istifa etti. Portekizli Vitor Pereira Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu. Kariyerinde 3 lig şampiyonluğu bulunan Portekizli'nin verdiği demeçler karakteri ve oynatmak istediği futbol şekli taraftarı heyecanlandırdı.

YÖNETİM TAKIMA ÇOK CİDDİ MESAJ VERDİ
Ama asıl bomba oyuncu kadrosunun içine düştü. Aziz Yıldırım'ın geçen sezon gerekli çabayı göstermedikleri için suçladığı futbolculardan sözleşmesi bitenlerle yollar ayrıldı. Takım kaptanı Emre'nin durumu dahi yazıyı kaleme aldığım saatlerde belli değlidi. Takımda kalabilenlerin ise bundan sonra formalarının garanti olmayacağı yapılan ve yapılacak transferlerle çok açık bir mesaj olarak verildi.

VOLKAN İÇİN KALE ARTIK GARANTİ DEĞİL
Kaleden başlamak gerekirse hemen herkesin Volkan'ın ardından kaleyi devralır dediği Mert gönderildi. Ve Volkan'a çok ciddi rakip olacak bir kalecinin transfer edileceği gün gibi aşikar. Ospina mı olur Romero mu olur çok belli değil belki ama açık olan bir gerçek varsa o da Volkan için artık kale garanti değil. Böyle bir rekabette Fenerbahçe için çok faydalı olur.

GÖKHAN'I ŞİMDİ SEYREDİN
AYNI şekilde takımda forması en garanti oyunculardan biri olan Gökhan Gönül'ün de işi kolay değil. Şener'in gelmesi Gökhan'ı tedirgin etmiştir. Ama tanıdığım Gökhan formayı Şener'e kaptırmaz ve önümüzdeki yıl hayatının en iyi sezonunu geçirir. Stopere transfer edilen Simon Kjaer tam bir dünya markası.

FENERBAHÇE LİGDE FIRTINALAR YARATIR
Önce geçen sezonun gol kralı Fernandao geldi. Sonra Nani ortaya çıktı. Orta sahaya Inter'den Guarin, yine forvete düşünülen bir başka dünya markasi Van Persie ismi taraftarı şimdiden kombinelere akın ettirir. Bu gelişmelere bakarak Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl ligde fırtınalar yaratacağını söylemek falcılık olmaz. 100 gol barajına meydan okuyan hatta geçen bir takım olabilir.